maggie 2

Kozmic Blue
De Amer, Amen
10 maart 2013.
Uitverkocht (100 mensen)

Tekst en foto’s: Herman Keverling Buisman.

Na een “ apart” optreden een half uur van voorprogramma Vincent Kenter met veel effecten, was het hoofdprogramma Kozmic Blue aan de beurt in de uitverkochte Amer op deze koude zondagmiddag. Ze kwamen rechtstreeks van Enschede.

Het echtpaar Inge (Maggie) MacKenthum (zang, dwarsfluit) en Gerhard Sagemuller (gitaar en percussion) heeft deze band in 1997 opgestart en ze hebben reeds 5 cd’s uitgebracht. Samen met hun vaste mondharmonicaspeler Eric Zeiler en een jonge talentvolle bassist, waar mij de naam van is ontschoten, vormen ze een zeer muzikaal geheel. De vaste bassist liet verstek gaan door ziekte.

band

Inge (Maggie) heeft een veelbewogen leven achter de rug (jong van huis weggelopen, zwervend over straat met muziek maken in haar levensonderhoud voorzien, aan de drugs verslaafd, 3 kinderen en jong weduwe en die emotie is te horen in de muziek.  Een licht schorre stem, die soms zacht en dan weer als een storm over het publiek “losgelaten” wordt, maar bovenal emotioneel.

Veel eigen werk, maar ook Janis Joplin wordt niet vergeten (Me and Bobby Macgee en Ball and Chain). Daar heeft ze de perfecte stem voor. Ook Led Zeppelin nummer “Friends” kwam voorbij in een prachtige uitvoering met mondharmonica, wat mij erg deugd deed als Zeppelin fan. Het publiek was laaiend enthousiast en dat terwijl dit collectief al voor de 5e keer optrad in Amer.

maggie 1

Na 3 sets en een toegift van twee nummers werd dan ook met spijt afscheid genomen, maar dit was zeker niet de laatste kennismaking.

Website artiest: http://www.kozmicblue.de/


Ook op Blues Magazine ...