Kofi Baker’s Tribute to Cream Band
Vrijdag 13 mei 2011
Cultuurpodium de Boerderij – Zoetermeer

Tekst: Hananja Verduyn

Het heeft even geduurd voor dit bescheiden verslagje klaar was. Excuses voor het oponthoud. Maar het optreden van Kofi Baker en zijn Tribute to Cream band in de Boerderij ligt me nog vers in het geheugen. De Boerderij was er klaar voor, het concert zou plaatsvinden in het café ipv de Dommelsch zaal. Ondergetekende vond dat helemaal niet erg, en de ervaring leert dat de artiesten een kleinere zaal vaak ook meer appreciëren dan een grote zaal vanwege de intimiteit en het contact met de bezoekers. Het was die dag heerlijk weer, dus eerst maar even een wijntje op het terras. Wel zo prettig dat een locatie dichtbij huis altijd een fantastisch aanbod heeft. Iedereen was heerlijk relaxt en keken uit naar het optreden van deze band vanwege de herinneringen aan de fameuze band van Kofi’s vader, Ginger Baker.

De band opende met “White Room” waar ze ondergetekende, Cream en Clapton liefhebber, een groot plezier mee deden!  Tony Spinner (o.a Toto), een virtuoos talent op blote voeten, speelt energiek, gepassioneerd en groovy, en geeft fantastische gitaarsolo’s weg.
De van oorsprong uit Italie afkomstige sessie gitarist Daniele Labbate speelde vanavond op de basgitaar.

Na de eerste 4 nummers, waarbij het publiek al behoorlijk had genoten, mede door het samenspel en plezier van de drie bandleden, trok Kofi het shirt uit! Zo warm was het nu ook weer niet dacht ik nog zo. Maar…wow…ik wist niet wat me te wachten stond.  We kregen een zeker 12 minuten durende drum solo om de oren! Weergaloos, adembenemend, ongeloof, magisch, dat zijn de woorden die in mij opkwamen. Een drumsolo die de Baker traditie waardig is! Wat een talent! Tony en Daniele genoten ook zichtbaar, en waren er op hun gemak bij gaan zitten. Het publiek ging totaal uit zijn dak, maar werd ook stil van bewondering. Kofi Baker hanteerde de drumstokken zoals hij dat heeft geleerd van zijn vader. Met zijn uitstekende vaardigheden, een fantastische drive, en een enorme inzet laat hij zien en horen wat de Baker erfenis is.

Nadat de solo was beëindigd was het even stil……en toen barstte er een daverend applaus los. Hierna was er even behoefte aan een pauze, en trok de band zich een paar minuten terug en kon het publiek bijkomen van dit staaltje drum techniek.
De rest van het optreden was een vervolg op het deel voor de pauze: een ultiem muzikaal eerbetoon aan Cream! Een must voor de Cream liefhebber. 
Na afloop was er tijd voor een handtekeningen sessie en men kon zich laten inschrijven voor gitaar en drum clinics. Een unieke kans voor gitaar en drum spelende amateurs.
Voor diegene die er niet bij waren in de Boerderij, zijn er volgende week nog wat kansen. Volgende week is de band te zien in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard en op het Highlands festival in Amersfoort.  Absoluut de moeite waard.

kofi-baker
Kofi Baker – Archieffoto

Set list: 
White Room
Politician
Outside Woman Blues
Sitting on Top of The World
Badge
Pressed Rat & Warthog
Do What You Like
NSU
Strange Brew
Sleepy Time Time
Crossroads
sunshine of Your Love
I Want You
Spoonful


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.