King Of The World en Good Meat bouwen een muzikaal feestje in de Groene Engel

Tekst & Foto’s: Wil Wijnhoven i.s.m. Bluesbreeker.nl

De jonge honden van Good Meat verzorgen de aftrap en ondanks dat het voor menigeen geen ‘blues’ is ben ik toch onder de indruk van hun muzikaliteit maar ook van hun muziekstijl. Zelfs omschrijven ze het als bluesrock en dat ze zich hebben laten inspireren door onder meer: Howlin Wolf; Tom Waits en The Doors is wel te horen. En vooral de stijl van de laatste band komt heel erg duidelijk naar voren.
Zelfs de performance van frontman Donald Madjid vertoond enige gelijkenis met Jim Morrison. Maar ook door het gebruik van de philicorda, waarmee je dat soundje kunt creëren is daar debet aan.

Good-Meat

Maar hoe goed dat de support-act ook is, het overgrote deel van het publiek komt toch voor King Of The World. Misschien wel de Nederlandse ‘super formatie’ gezien de namen en de kwaliteiten die het kwartet met zich meedraagt. En wie kent ze niet: Erwin Java op gitaar; Ruud Weber, zang en bas; Govert van der Kolm, toetsen en Fokke de Jong achter de drumkit. Absoluut niet de minsten in de muziek en dat zij zich gevonden hebben in een bluesband is misschien voor een buitenstaander wel uniek. Voor de kenners is dit een uitvloeisel van kwaliteiten die zich gevonden hebben.

De eerste keer dat ik ze live aan het werk gezien heb is tijdens het ‘Tamboer-bluesfestival’ in Hoogeveen. Toen openden ze daar het festival en moet ik eerlijk zeggen dat ik destijds meer had verwacht.
Ruim een jaar later ben ik helemaal overstag van hun muziekstijl maar zeer zeker ook van de gedrevenheid en het plezier wat de mannen hebben en uitdragen.

King Of The World

Lees het volledige verslag met meer foto’s @ Bluesbreeker.nl


Ook op Blues Magazine ...