KOTW

King Of The World
De Amer, Amen
14 april 2013

Tekst en foto’s: Herman Keverling Buisman

Wat moet je nu nog schrijven over deze band, waarover alles al is geschreven?

Fokke de Jong (drums) en Erwin Java (gitaar) hadden elkaar in juli en augustus 2011 bij de “De Drentse Bluesopera” in Gieten al leren kennen en maakte de vage afspraak om samen nog weer eens wat te gaan doen. Na de dood van Harry Muskee is er weer contact gezocht en hebben Govert van der Kolm (toetsen) en Ruud Weber (bas en zang) zich bij hen gevoegd.

Door de hele pers wordt deze band en hun muziek in alle toonaarden geprezen op een licht zure recensent van het Dagblad van het Noorden na, die de stem van Ruud Weber wat vlak en toonloos vond.

King of the World had twee uitverkochte (=110 mensen elk) optredens in de Amer op de zondag zowel ’s middags als ‘s avonds, waar ze zichzelf een jaar geleden (op 29 maart 2012) voor het eerst hadden gepresenteerd. Ondergetekende was daarbij ook aanwezig (heb ze inmiddels al vijf keer zien optreden) en het publiek was toen dolenthousiast, evenals afgelopen zondagavond door het spelplezier en enthousiasme van de band.

Govert van der Kolm

Ze werden voorgesteld door Tineke als “deze jonge mannen” en de hilariteit was compleet. Twee sets met een pauze van een half uur werden gespeeld met veel overgave en zweet, want warm was het in de Amer! Fokke is een uitstekende strakke drummer, Govert geeft dat heerlijke Hammondgeluid op de achtergrond en heeft ook een nummer excellent gesoleerd, Ruud heeft een warme, soulvolle stem en Erwin was met zijn gitaar magnifiek!

Het Magnum Opus van King of the World is voor mij de titelsong van de CD: “Can’t Go Home” en dat werd dan ook heel gevoelig gebracht door Erwin. Kippenvel! Te doen gebruikelijk is, dat er een dankwoord wordt gegeven door iemand uit het publiek en niets vermoedend werd dat gevraagd aan Gert Jan van der Kolm, de vader van Govert. Die maakte hier uiteraard dankbaar gebruik van!

Johan, eigenaar van Popeye, de platenzaak in Hengelo, noemt de muziek van de Band: Laidback Blues en dat lijkt me goed gekozen term voor hun muziek!  Zeer voldaan ging het publiek na het kopen en laten signeren van de CD huiswaarts.

Erwin Java

Meer foto’s zie: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.450796988339593.1073741846.100002278880789&type=1


Ook op Blues Magazine ...