jwroy

JW Roy
De Amer, Amen
22 november 2013
Publiek: vol = 120 mensen

Tekst en Foto’s Herman Keverling Buisman

Het was zeker niet de eerste keer, dat Jan Willem, zoals hij voluit heet, in de Amer kwam spelen. 16 jaar geleden was de eerste keer, dat deze singer/songwriter in groepsverband kwam optreden met oa. Bart Jan Baartmans en Roel Spanjers. Maar deze keer voor het eerst solo. Er hing vanaf de eerste noot een relaxte sfeer, misschien wel een beetje te relaxt, want bij het eerste nummer was hij de tekst kwijt. Maar hij ving dat heel mooi op, door het met een glimlach weg te neuriën en hij kwam er mee weg door zijn sympathieke manier van doen. Drie sets en veel verhalen tussendoor over de ontstaansgeschiedenis. Hij deed liedjes in het Engels, in het Nederlands en in het Brabants. Hoewel hij momenteel in Amsterdam woont, wordt Brabant veel bezongen. Vooral veel verhalen over de Acht Heerlijkheden(blijken acht dorpjes in Brabant te zijn) waar hij is opgegroeid.

Veel liedjes, mooie donkere stem, vrolijke, maar ook enkele met een scherp randje. Humor en verdriet wisselden elkaar af. Gewoon veel alledaagse dingen werden bezongen. Voorbeeld: Op zijn verjaardag werd hij als geschenk meegetroond naar zijn eerste echte museum: het van Gogh museum in Amsterdam. Stond een enorme rij voor, maar toen bleek, dat er een veel kortere rij voor Rabobank-klanten was, want die was sponsor. Hij had gelukkig zijn pasje bij zich en bij het eerste, beste schilderij werd hij emotioneel en hij had daar de volgende dag weer een liedje over geschreven: de Rabobankblues.

Na afloop was er veel vraag naar zijn Cd’s, maar daar deed hij niet aan: je kunt ze kopen bij Bol.com, antwoordde hij letterlijk! Al met al een prima avondje met enthousiast publiek, dat ook af en toe mee mocht zingen. Met een tevreden gevoel naar huis.

jwroy2

jwroy3