JULIAN SAS
“Plugged & Unplugged”

Zaterdag 11 Januari 2014
Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer

http://cultuurpodiumboerderij.nl

[notification type=”blue”]

*** Deel uw concert ervaringen ***

Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, tips en dergelijke kunnen gemaild worden naar [email protected], of door gebruik te maken van ons contact formulier.
[/notification]

Ingestuurd verslag van Hans de Bruijne

Precies een jaar na zijn vorige bezoek aan Cultuurpodium De Boerderij was Julian Sas met zijn band hier weer te bewonderen en te beluisteren. Dit keer verzorgde hij zijn eigen “voorprogramma” door te beginnen met een akoestische set (unplugged). Hij liet op virtuoze manier een aantal nummers uit zijn omvangrijke repertoire de revue passeren, vakkundig begeleid door Tenny Tahamata op 5-snarige jazzbass en Rob Heije op drumkist en conga’s.

Helaas waren niet alle bezoekers hiervan onder de indruk, waardoor ze het niet nodig achtten hun storende conversaties te onderbreken.

De gesprekken verstomden echter toen Sas en zijn mannen, na een 10 minuten durende pauze, versterkt aan de bak gingen met het, van hun laatste CD Bound to Roll afkomstige, nummer Tear It Up. Julian liet er geen misverstand over bestaan dat hij nog altijd zijn publiek kan meevoeren op een reis langs blues- en boogienummers uit zijn 20-jarige carriere. Ook Hey Joe en Blues for the Lost and Found werden gespeeld, alsmede Gallagher nummer Shadow Play.

Ook op de slidegitaar stond hij zijn mannetje. Pas na zo’n 2 en half uur (!) werd ten overstaan van het dol enthousiaste publiek het eind van het optreden ingezet met het ook van Rory bekende nummer Bullfrog Blues.

Al met al een afwisselend en spetterend optreden van een van de beste blues en boogie performers van Nederland.

Website Julian Sas: www.juliansas.com


Ook op Blues Magazine ...