E (6)kopie

Joost de Lange Rock/Blues Experience
Bluescafé, Apeldoorn
27 december 2014

Tekst: William Lindner / Foto’s JRobert Germeraad / video’s : William Lindner, JRobert Germeraad .

Joost de Lange Rock/Blues Experience Rockin ’The House.

Op de laatste zaterdag van 2014 werden de muziekliefhebbers in het Bluescafé getrakteerd op een prima avond pure Rock en Blues gitaar geweld van de Nederlandse Joost de Lange Rock/Blues Experience.

Joost de Lange liet met zijn mannen horen en zien dat wij in Nederland ook voor de Rock Blues liefhebbers met deze enthousiaste band een prima band in huis hebben. De band bestaat uit stuk voor stuk gedreven muzikanten die weten hoe een lekkere portie gitaarrock moet worden neer gezet.

Een rockband die al enige tijd zowel in Nederland als België prima aan de weg timmert en langzamerhand een flinke schare fans om zich heen heeft verzameld. Sinds hun eerste optreden op een zondagmiddag in 2012 is deze band inmiddels elk jaar een vaste waarde in het Bluescafé.

Naast merendeels eigen werk van hun inmiddels vier albums : Magic Crow (2014), Crazy Times(2013), Change It (2011) en Outlaw (2010) passeerden de revue. Afgewisseld met een aantal goede cover uitvoeringen van onder meer Stevie Ray Vaughan ( Tell Me), Rory Gallagher (Shadow Play) en Jimi Hendrix ( All Along The Watch Tower) gespeeld. Liefhebbers van deze gitaar helden kwamen deze avond dus eveneens aan hun trekken.

A (87)kopie

E (5)kopie

Het was een plezier om deze 4-mans rock and blues band uit Middelburg weer live aan het werk te zien. Heerlijke stevige rock met gierende gitaarsolo’s, vette bass riffs en knallende drumsolo’s. De band straalt kracht en enthousiasme uit. Niet alleen Joost de Lange maar ook Dennis Van de Bor liet bij de nummers fraaie staaltje gitaar solo’s horen. Voeg daarbij de vette bass riffs van Robbin van de Bor en Ramses Donvil ‘s knallende drumsolo’s en ..Joost de Lange Rock/Blues Experience is Rockin’ The House!

Voor de bluesrock liefhebbers: een band die je beslist live een keer gehoord en gezien moet hebben. Of zoals Andre Wittebroek aan het eind van zijn cd recensie over hun recent verschenen album Magic Crow schreef: “Het volgende album zou volgens mij een live-album kunnen worden, daar is deze band uitermate geschikt voor!..” Zie onderstaande video’s !

Set List
Set 1
Dust my Broom
Youve Got it All’
Bad Penny
Magic Crow
I want You
All Along The Waychtower
Thrill Is Gone
Tell me
Outlaw
My Way
Party
Little Wing

Set 2
Hoochie Coochie man
Divine
Help Me
Ready For Love
Hey Joe
Night Train
Johnny B Good
Red House
Shadow Play
House Is Rockin’
Spanish/Going Down
Pride and Joy

A (85)kopie

Tell Me

Ready For Love

Video-Playlist

De Band:
Joost de Lange – gitaar-zang
Ramses Donvil – drums
Dennis van de Bor- gitaar
Robbin van de Bor – bas.

Links: http://www.joostdelange-rbe.com/

Joost de Lange Rock/Blues Experience op Facebook


Ook op Blues Magazine ...