Joost de lange

Joost de Lange Rock/Blues Experience
Bluescafe, Apeldoorn
12 december 2015

Tekst en Video’s: William Lindner

Uitstekend avondje Rock/Blues Experience.

Afgelopen zaterdag was het weer eens tijd voor een flink portie Blues Rock door de Joost de Lange Blues/Rock Experience in het Bluescafe Apeldoorn. Als het om dit genre muziek gaat is frontman Joost de Lange met zijn band sinds 2012 elk jaar een vaste waarde in het muziekcafe van clubeigenaar Jan Kerseboom. Dit jaar voor het eerst in de vernieuwde power trio samenstelling, bestaande uit Joost de Lange gitaar en zang, bassist Mitchell Goor en drummer Ramses Donvil. De muziek liefhebbers worden deze avond getrakteerd op een prima avondje gitaar rock.

Het trio laat horen en zien dat wij in Nederland of liever gezegd in Nederland en België (de bassist en drummer zijn Belgen) een gedreven Blues rock band in huis hebben.

Naast het eigen werk van hun vier albums: Magic Crow (2014), Crazy Times (2013), Change It (2011) en Outlaw (2010) met onder meer het melodieuze rocknummer My Way, het stevig rock nummer You’ve Got It All en nummers als Ready For Love Help Me en Party worden ook een groot aantal fraaie versies van klassiekers gespeeld van onder meer overleden gitaar grootheden Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jimi Hendrix en B.B. King gespeeld. Met nummers als Tell Me, Shadow Play, All Along The Watch Tower, Voodoo Child’ (Slight Return), Wind Cries Mary en The Thrill is Gone ..

Afgesloten werd met een drietal toegiften waaronder het spetterende nummer Night Train met een portie prima slide van het album ‘Magic Crow’. Van dit nummer is onlangs een fraaie video clip verschenen (Zie Official Videoclip)

Joost de Lange Rock/Blues Experience live @ Bluescafe Apeldoorn

Playlist:
Bekijk deze playlist op YouTube

Joost de Lange Rock/Blues Experience -The Night Train(Official Videoclip)

Joost de Lange Band -The Night Train(Official Videoclip)

De bescheiden gitaarbeul Joost de Lange doet met zijn gitaarspel op zijn witte Fender Stratocaster beslist niet onder voor menig Blues-rock gitarist uit het buitenland. Want ook deze avond laat hij horen en zien het snarenspel uitstekend te beheersen. Voeg hierbij het prima spel van bassist bassist Mitchell Goor en het stuwende werk van drummer Ramses Donvil en we kunnen spreken van een uitstekend avondje Rock/Blues Experience.

Is Joost de Lange Rock/Blues Experience bij je in de beurt ga dat beslist eens kijken en oordeel zelf.
Website Joost de Lange 

 


Ook op Blues Magazine ...