Jon Amor Trio

Jon Amor Trio
ABC Music Club
Streeckgenoot, Doetinchem
13 Augustus 2023

Afgelopen zondag togen Anne Marie en ik vanuit Twente naar het mooie Doetinchem waar het Jon Amor Trio zou optreden, georganiseerd door de ABC Music Club in een voor ons nog onbekende locatie Streeckgenoot. Streeckgenoot is de nieuwste evenementenlocatie in Doetinchem en noemt zichzelf  “de gezelligste huiskamer van de Achterhoek. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en een lekker drankje kan doen, een hapje kan eten en een onvergetelijk feest kan geven. Een onvergetelijke plek voor alles en iedereen”.

Tekst en foto’s: Nineke Loedeman. Video: Paul van Druten. Alle foto’s zijn te zien in het album Jon Amor Trio. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

En inderdaad, dit blijkt een reuze gezellige locatie te zijn en uitermate geschikt voor deze zalige zondagmiddag met fijne vrienden, goede bluesmuziek, mooie drankjes en vandaag smakelijke, vers bereide pizza’s. Ruim 70 mensen maakten de juiste keuze om hier vanmiddag aanwezig te zijn en ze kregen er geen spijt van!

Jon Amor Trio

Jon Amor is met zijn kompanen Tom Gilkes en Jerry Soffe een weekendje aan deze kant van Het Kanaal om enkele optredens te verzorgen. In twee flinke etappes schotelt het trio ons een afwisselende set voor van flitsend nieuw en oud(er) werk. Bestaat de eerste set nog voornamelijk uit wat meer recenter werk van Jon Amor, in de tweede set wordt het allemaal wat herkenbaarder met veel nummers van Jon’s vroegere solo albums.

Jon Amor Trio

Jon Amor Trio

Zeker die tweede set, als iedereen lekker is opgewarmd, staat vol met ruige, stampende en uitermate dansbare muziek voorzien van een groot bluesrockgehalte. Al snel is het vloertje vóór het trio gevuld met dansende mensen en dat is altijd geweldig om te zien.

Jon Amor Trio

Jon Amor, de boomlange gitarist die ooit is begonnen als medeoprichter van de Britse Bluesrock band The Hoax, weet zijn gitaar nog steeds intens te laten gillen van plezier en pakt met gemak het publiek voor zich in met zijn indringende stemgeluid en zijn onnavolgbare charmes. Gesteund door een fantastische ritmesectie van drummer Tom en bas virtuoos Jerry storten de mannen op heerlijke wijze uitermate vette nummers over het publiek uit. Ook vanmiddag is het weer duidelijk dat dit trio geweldig op elkaar is ingespeeld.

Niet alleen het publiek geniet mateloos maar ook de bandleden zelf hebben er onwijs veel plezier in! Eind dit jaar kruipen de kerels de studio in om hun eerste album op te nemen! Daar mochten wij vanmiddag al enkele nummers van horen en dat nodigt zeker uit om het gehele album te gaan beluisteren zodra het uit is.

Jon Amor Trio

Organisator ABC Music Club oftewel Americana-Blues-Country Live Music Club bestaat uit een zevental gedreven muziekliefhebbers die alles in het werk stellen om op regelmatige basis goede muziek naar Doetinchem te brengen. Eind april was de succesvolle première van de ABC Live Music Club en vandaag is dus de tweede en eveneens succesvolle opvolger. Ook staat een soort van kleinschalig (gratis) plein festival tijdens het Doetinchems Stadsfeest op 2 en 3 september op stapel, waar de aanliggende ondernemers aan meewerken en waar lokale/regionale artiesten optreden. Daarmee houdt het niet op, zo staat hier in Streeckgenoot op zondagmiddag 19 november niemand minder dan Sean Webster Solo op het programma. Aanvang 15.00 uur. Kijk voor verdere info op hun website www.abcclub.nl.

Foto Concertverslag: Jon Amor Trio - Streeckgenoot, Doetinchem 13 Augustus 2023

Zoals al gezegd is Streeckgenoot inderdaad een super mooie plek voor fijne live muziek onder genot van een hapje en een drankje. Gezelligheid is troef! De bediening is top, net als het geluid en er hangt gewoon een hele fijne atmosfeer. Echt een plek om nog eens terug te komen en dat gaan we zeker doen!

Geniet mee of na met deze video van Paul van Druten van de tweede set van JA3!

Setlist:

Foto Concertverslag: Jon Amor Trio - Streeckgenoot, Doetinchem 13 Augustus 2023

Ps. Het nummer Cut Through The Graveyard is tweemaal gespeeld, de laatste maal als toegift en op speciaal verzoek van organisator Theo Peters.

Jon Amor Trio

Jon Amor Trio

Jon Amor Trio


Ook op Blues Magazine ...