Foto Concertverslag Jon Amor Blues Group - P60 - Amstelveen - 18 Oktober 2012

Jon Amor Blues Group
Support act: John F. Klaver Band
18 Oktober 2012

P60, Amstelveen

Tekst en foto’s : Nineke Loedeman

Op deze regenachtige donderdagavond druppelt het publiek maar mondjesmaat binnen in de overigens erg leuke venue P60 in Amstelveen. Op het programma staat één van snelst stijgende bluesbands van het Verenigd Koninkrijk: de Jon Amor Blues Group, geformeerd rond voormalig Hoax-gitarist Jon Amor, en verder bestaand uit 3 andere jonge honden, nl. gitarist Dave Doherty, broer bassist Chris Doherty en drummer Simon Small. De band speelt rauwe, energieke blues die uitermate geschikt is voor liefhebbers van o.a. The Black Keys en de Jon Spencer Blues Explosion.

John F. Klaver Band

Klokslag 20.30 uur begint de John F. Klaver Band met het opwarmen van de aanwezigen, en dat is hun wel toevertrouwd. De band speelt een lekker relaxte set en er ontstaat al gauw een, misschien ook wel dankzij overmatig gebruik van de rookmachine, prettig kroegsfeertje. Altijd een plezier om deze band aan het werk te zien en te horen.

Foto Concertverslag Jon Amor Blues Group - P60 - Amstelveen - 18 Oktober 2012

Na een vlotte ombouw betreden de Engelse heren het podium, om maar meteen vol gas te geven met bekende nummers van hun debuutalbum, zoals het stampende Juggernaut en het grommende Repeat Offender. Nummers die erin gaan als zoete koek bij de aanwezigen, want ondanks de geringe opkomst, is het wel een behoorlijk enthousiast publiek. Zeker als Jon vraagt om iets dichterbij het podium te komen, stapt iedereen graag naar voren. En staan ze er met hun neus bovenop als Jon van het podium springt en een flitsende solo tussen de mensen weggeeft.

Naast ouder werk, ook werk van hun medio november 2012 uit te brengen album “Villa del Vibro”, en ook deze nieuwe songs, waaronder Wayfarer, Good Thing Back en Can’t Care No More, worden met verve gespeeld en zeer goed ontvangen. Er lijkt nog iets meer power door te klinken in deze nummers..…het publiek gaat lekker los en de gitaarsolo’s van Jon worden juichend ingenomen. De goed op elkaar ingespeelde band gaat behoorlijk tekeer, rockt en grooved, en aan niets is te merken dat ze de nacht ervoor zijn vertrokken vanuit Engeland, geen slaap hebben gehad en vervolgens fris en vrolijk de veters uit hun schoenen staan te spelen. De slow blues When the Time Comes is een perfect rustmoment, en bezorgt mij altijd kippenvel. Na anderhalf uur vette, vuige blues krijgen we nog als toegift het instrumentale Cheez Whizz, een perfect rockende afsluiter.

Foto Concertverslag Jon Amor Blues Group - P60 - Amstelveen - 18 Oktober 2012
Foto Concertverslag Jon Amor Blues Group - P60 - Amstelveen - 18 Oktober 2012

Jon Amor Blues Group is nog te zien en te horen:
zondag 21 Oktober – Kids Kaffee – Antwerpen

Website artiest: http://jonamorbluesgroup.wordpress.com/

 


Ook op Blues Magazine ...