Van Facebook vriend Ian kreeg ik een filmpje doorgestuurd van Johnny Gallagher. Hij vertelde daar in alleraardigst gebrekkig nederlands dat hij 4 en 5 augustus zou optreden in Nederland. Aangezien de meest poppodia dicht zijn door vakantie kwam dit filmpje goed uit. Hunkerend naar live muziek, ik had Brielle blues moeten laten schieten, kwam een avondje met Johnny Gallagher and the Boxty band op het juiste moment.

Organisator Gerrit Veltink had zijn schuur omgebouwd tot een soort Juke joint, die me het begrip schuurfeest beter deed begrijpen. Die sfeer ,de gezelligheid, lekker biertje, goede muziek en een band die de tijd nam om even met je te praten waar kom je dat nog tegen. Klokslag half tien begon een goed geluimde Johnny Gallagher aan zijn eerste set. Deze eerste zet omvatte veel nummers van zijn laatste CD 2020 vision. Zijn set rustig opbouwend met o.a. Judi , I got nothing Toulouse, Patrimonio, fijne blues. Johnny liet blijken er plezier in te hebben hier te kunnen optreden. Hij was vaker te gast geweest in Oud Bergentheim. Goed gefocust op de uitvoering was er voor de blues liefhebber veel te genieten. Hoogtepunt uit de eerste set was het gitaar bas duel dat hij uitvocht met gelegenheid bassist Guus Strijbosch. Elkaar opstuwend naar grote hoogte is het mooi te zien hoe deze twee ras muzikanten elkaar uitdaagden.

De tweede set was plezier maken, laat een muziek feestje bouwen maar aan Johnny Gallagher over. Flink gast erop met Cowboy of the deep blue Sea bracht dit waar vele voor gekomen waren, de party time. Zeker met Shake that tambourine werd het feest, het gemis van zijn gestolen tambourine werd op magistrale wijze ingevuld door Chris Vrijbloed, die door Johnny op het podium was uitgenodigd. Met zijn mondharmonica bracht hij een extra dimensie aan het nummer. Het was de opmaat naar het hoogtepunt van de avond de dik 18 minuten durende St George/Johnny B Goode medley. Stil zitten was hier niet mogelijk wat een muzikaal feest eindigend in een ongenadig vette drum solo van Sean O’Reilly die de hele avond al een pot had zitten weghakken.

Het was de reis naar Oud Bergentheim waard geweest, er is niets mooiers dan een avondje live muziek met een band die er plezier in heeft en zijn publiek weet te vermaken.


Johnny en Sean O’Reilly


Johnny and Sean Gallagher


Pauric Gallagher

Website: https://www.johnnygallagher.com/


Ook op Blues Magazine ...