Johnny Feel Good met Blueslegende Oscar Benton
Bluescafé, Apeldoorn
16 juni 2019

Prima gevoel bij optreden Johnny Feel Good en Blueslegende Oscar Benton

Het was het afgelopen weekend flink aanpoten voor de band Johnny Feel Good en Blueslegende Oscar Benton met zaterdag maar liefst twee buitenfestivals:’s middags in Bergen en ‘s avonds in Nieuwkoop en als afsluiting zondag het optreden in Het Bluescafe in Apeldoorn.

Tekst: William Lindner / Video’s: William Lindner en Johan Kraassenberg / Foto’s: Peter Vroon en Menno Mulder. In samenwerking met ApeldoornDirect.nl. (Let op: alle foto’s, video’s en teksten op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het is niet toegestaan deze zonder voorafgaande toestemming te gebruiken, af te drukken of te publiceren.)

In het Bluescafé in Apeldoorn werd het weer eens een uitstekende bluesmiddag. Wat wil je, op het podium stonden zes doorgewinterde bluesmuzikanten die hun sporen verdiend hebben in bands als Living Blues, Magic Frankie & the Blues Disease, Jura (Ruben Hoeke) en Southside Blues Revue. Samen goed voor meer dan 350 jaar blueservaring.

De eerste set speelde de band Johnny Feel Good rondom gitarist Johnny LaPorte, al 45 jaar gitarist van Barrelhouse en Oscar Benton Blues Band een uitstekende portie Blues waar je u tegen zegt.

De gitarist van Barrelhouse heeft een vijftal uitstekende muzikanten om zich heen verzameld. Met zanger Jan Blauw, gitarist Armando Jansen, toetsenist Pim Spetter, bassist Mark Harmsma en drummer Art Bausch werd in de eerste gedeelte van het concert een fraaie set Blues aan het publiek geserveerd.

Zowel een aantal fraaie cover uitvoeringen als “Honey Hush” en de nummers “Get me some juice”, “I want to show you”, “Steeltrapped mind” werden op een overtuigende wijze gespeeld. Waarbij het plezier in hun spel ervan afstraalde. Zo lieten de gitaristen Johnny LaPorte en Armando Jansen met name bij het nummer “You don’t know nothing about my blues” een aantal fraaie gitaar solo’s zien. Maar ook de overige bandleden lieten zich niet onbetuigd met fraaie solo momenten. Zie de video’s

Aangekondigd in de tweede set bij de eerste tonen van het nummer “When I’d Ruled The World” klom de inmiddels in het Bluescafé gearriveerde Nederlandse Blueslegende Oscar Benton het podium. Prachtig om te zien op welke wijze deze ‘Dutch Blues Hall of Fame”-er (inmiddels ruim 70 jaar) na een kwakkelende gezondheid weer terug is op het Blues podium. Met nummers zoals “When I’d Ruled The World”, “I Feel So Good” en natuurlijk mocht zijn 1981 wereldhit “Benson Hurst Blues” niet ontbreken. Met twee toegiften waaronder “Got My Mojo Workin” werd een prima “Feel good “ Live muziek middag afgesloten.

Na het optreden vonden de albums van Oscar Benton gretig aftrek waaronder de recent verschenen verzamel CD+DVD “50 years on Stage”. (Zie recensie) en het met lovende recensies overladen album “I’ am Back”. (Zie recensie)

“You Don’t Nothing About My Blues”

 

“When I Rule The World” Oscar Benton”

 

“Bensonhurt Blues” Oscar Benton

 

“Got My Mojo Workin’ ” Oscar Benton

 

Video PlayList terugblik

 

Dit concert gemist?
Als zij in de buurt zijn is het beslist een aanrader. Zie de agenda op de website van Oscar Benton: http://oscar-benton.com/agenda.html
Johnny Feel Good http://www.bluesgate.nl/indexjfg.html
Oscar Benton: http://www.oscar-benton.com/
Het Bluescafe Apeldoorn: http://www.bluescafe.nl/


Ook op Blues Magazine ...