Foto Concertverslag: Jeffrey Halford and the Healers, Cafe Roots Berghem 6 september 2023

Tekst en foto’s Jos Verhagen

Wat is er mooier dan op de warmste September dag sinds het begin van de metingen op bezoek te gaan bij een band die een overduidelijke link heeft naar de swamps en deserts van de USA. De muziek van Jeffrey Halford and the Healers kenmerkt zich door het lome tempo dat je jezelf aanmeet als de luchtvochtigheid 80% en de temperatuur 30 graden zijn. Het doet denken aan de Swamp blues van Tony Joe white.

De eerste set opende rustig, Jeffrey stem moet nog even wennen maar dat maakt het aanwezige publiek niet uit, zijn tekstueel mooie liedjes versterkt door zijn karakteristieke gitaar spel met mooie lange noten kon op waardering rekenen. De eerste set bevatte tal van nummers van zijn meest recente CD Soul Crusade uit 2022. De songs van Jeffrey kenmerken zich door poëtische teksten, hij refereerde hieraan door bekende dichters uit San Francisco, de stad waar de band vandaan komt te eren. Naar het einde van de eerste set toe kwamen er wat uptempo nummers zoals Carmalina en Walk through the river, die een voorproefje zouden worden van de engergieke tweede set.

Foto Concertverslag: Jeffrey Halford and the Healers, Cafe Roots Berghem 6 september 2023

De tweede set startte met zijn meest recente single Mississippi flyer, een nummer geschreven door ex Rolling Stone Bassist Bill Wyman. In de aankondiging hoe dit nummer toe stand kwam verhaalde Jeffrey erg zenuwachtig te zijn geweest over wat Bill er van vond, zijn telefoontje met de bevestiging dat het top was stelde hem gerust. Hij dank ook zijn band leden Adam Rossi met zijn keyboard/drums en Mike Anderson, de stille kracht in de achtergrond die de fijne baslijnen neerlegde. Die Adam Rossi is een bijzonder muzikant die met zijn ene hand drumt en de andere hand de keyboard bespeelt. Lekkere nummers in deze tweede set bijvoorbeeld het wonderbaarlijke Elvis shot the television, Kerosene, Stella guitar en de rocker Bad luck. De avond slot af met een door het publiek uitbundig meegezongen Along the way, waarop Jeffrey spontaan riep “we have to do a live album here”. Conclusie een heerlijk avond met fijne muziek in een gezellige omgeving.

Foto Concertverslag: Jeffrey Halford and the Healers, Cafe Roots Berghem 6 september 2023

Foto Concertverslag: Jeffrey Halford and the Healers, Cafe Roots Berghem 6 september 2023

Socials:
website: https://jeffreyhalford.com/
Facebook: https://www.facebook.com/jeffreyhalfordandthehealers
Instagram: https://www.instagram.com/jeffreyhalford/
YouTube: https://www.youtube.com/@jeffreyhalford/featured
Website Cafe Roots: https://www.cafe-roots.nl/


Ook op Blues Magazine ...