Jeanne French & Dutch Blues Machine
28 augustus 2010
Fransche Kroon, Emmen

Ingestuurd verslag door Bert Heijboer

Jeanne French, met frans/ierse roots, geboren en getogen in de USA en tegenwoordig woonachtig in Singapore is ook nu weer over voor een aantal optredens.
Sinds 3 jaar toert ze elke nazomer in Nederland, ondersteund door een band met wisselende samenstelling. De vaste basis is Ger Hermans, met name bekend van de Too Mutz Blues Band, voor het 2e jaar ondersteund door Liza Bordewijk (Blueprint) en drummer Jochem Veen en voor het eerst gecompleteerd door oude rot George Kleefman als solo gitarist.
De afgelopen jaren heb ik een viertal optredens meegemaakt waarvan ik zeer onder de indruk was. Emmen was de eerste kans om de kennismaking te hernieuwen en het was de reis meer dan waard!
Wat een stembereik heeft die vrouw, van meisjesachtig teasend tot donderende orkaankracht! De eerste set was nog wat stroef en is te merken dat er nog geen feilloos ingespeelde band staat, maar met het vorderen van de avond kwam dat meer dan goed en ging de zaal plat. Het eigen Joplins Blooze bezorgde me kippenvel, net als Wild Horses als laatste toegift.

Als iemand Janis Joplin in ere weet te houden is het Jeanne French! Onbegrijpelijk dat ze niet bij een breder publiek bekend is.
Zie www.jeannemariefrench.com voor de resterende optredens in Nederland, met als afsluiting 2 oktober in Bluescafé Apeldoorn, zeker die laatste gig wil, ik niet missen …


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.