jaimi1

Jaimi Faulkner
De Amer, Amen
20 maart 2013.
Publiek: 75 mensen.

Tekst: Herman Keverling Buisman.

Op een doodgewone koude woensdagavond naar het concert van Jaimi Faulkner getogen. Normaliter worden er vrijdagsavonds, zaterdagvonds en zondagsmiddags en –‘s avonds concerten gehouden, maar dit concert was ingelast voor degenen, waarvan een e-mailadres bekend was.

Jaimi is een Australier, die sinds een jaar of drie in Berlijn woont. Hij had een Nederlandse band voor deze tour door Nederland en Duitsland om zich heen geformeerd, bestaande uit Judith Renkema op de bas, Luuk Adams op drums en Leander den Engelsen op toetsen en accordeon.  Jaimi vertelde, dat hij o.a. in Memphis Tennessee in Beale Street had gespeeld. Hij vertegenwoordigde daar Australie. Ze hadden woensdagochtend nog in het tv programma Koffietijd opgetreden.

jaimi2

Klokslag 20.00 uur werd afgetrapt door Jaimi solo en na enkele songs, werd de band het toneeltje opgeroepen. Hij heeft een prachtige soulstem, die dan weer zacht en dan weer krachtiger werd. Ik hoorde een mixture van Blues, Soul en Jazz. Er werden drie sets van ongeveer een half uur gespeeld.

In de pauze zat Jaimi zijn nieuwste nog uit toe komen CD te verkopen: de koper kreeg een CD single, een ansichtkaart en een jute zak met zijn logo en een formulier waarop naam, adres en e-mailadres werd gevraagd voor het toezenden van de nieuwste CD. En dat voor € 15,00.
Het mooie van de Amer is, dat het publiek met respect luistert en dat is elders wel anders!

Vermeldenswaard is, dat na afloop van het concert bij het tekenen van de CD er een meisje naar voren kwam, waaraan Jaimi beloofd had een bepaald nummer te zingen en dat was hij helemaal vergeten. Na het opstapelen en opruimen van de stoeltjes werd dit nummer nog even ten gehore gebracht voor een tiental mensen: het was wederom doodstil!

http://www.jaimifaulkner.com/

jaimi3


Ook op Blues Magazine ...