IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (37)

Ian Siegal & Jimbo Mathus
De Groene Engel, Oss
19 November 2014

Tekst en foto’s: Leo Gabriëls.
Voor alle foto’s zie album Ian Siegal & Jimbo Mathus

Het was een slimme zet van de organisatie om de wat ingekorte grote zaal te voorzien van tafels en stoelen voor het optreden van Ian Siegal & Jimbo Mathus. Dan weet het publiek dat het zoals wij dan zeggen, een luisterconcert is en het werkt ! Bij dit akoestisch optreden van beide heren is het voor iedereen voornaam dat het stil is. En het is stil tijdens het optreden van Ian en Jimbo.

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (20)

Dat Ian verspreid over heel Nederland veel fans heeft, is ook te merken aan het publiek. Fans komen uit Rotterdam, Roermond, Berkel Enschot om maar een paar plaatsen even te noemen. Ook de leuke woordspelingen van beide muzikanten zijn leuk, een van deze opmerkingen van Ian was dat ze in Amerika veel moeite hebben met zijn voornaam uit te spreken, zeker in de Mississippi waar Jimbo vandaan komt. Vandaar dat ze Ian daar “Overseas” noemen. Hierna volgde het nummer Talkin’ Overseas Pirate Blues. Pirate als voornaam was in mijn ogen beter geweest.

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (2)

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (26)

Mensen die Ian Siegal alleen met band kennen, zullen even moeten wennen aan deze stijl van muziek waar zelfs een een vleugje Blues & Roots vermengt word met Americana, voor anderen is het wellicht net andersom. ‘Mary Don’t You Weep’ met een rauw randje van Ian Siegal wat ik een heel mooi nummer vind, Gallo Del Cielo, Casey Jones om maar enkele te noemen passeerden de revue. De staande ovatie van het publiek gaf wel te kennen dat het een geslaagd optreden was in de Groene Engel.

Tijdens deze concert tour van Ian & Jimbo “Roots To The Core” zal een Voodoo of Mojo pop die veel lijkt op Jimbo ook de aandacht trekken. Het is een eigen creatie van Jimbo, die zelf verrassend goed met zo’n pop om kan gaan. Op de vraag of de pop te koop is, zegt Jimbo: “Jazeker.. 1500” (zegt niet dollar of euro dus !) “En je krijgt hem dan met gestemde banjo snaren !!”

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (9)

Ian en Jimbo zijn nog te bewonderen deze week in Nederland:

21 November – Porgy & Bess – Terneuzen
22 November – Hoogeveen Blues Festival – Hoogeveen
23 November – Cafe de Noot – Hoogland – Amersfoort

Nieuwe cd’s
Jimbo Mathus met ‘Jimmy The Kid’ van augustus 2014 en ‘Dark Night Of the Soul’ van februari 2014. Beide cd’s zijn uitgebracht op Fat Possum.
Website: http://jimbomathus.com/

Ian Siegal’s laatste nieuwe schijf is ‘Picknick Sessions’ uit 2014, waar o.a. Jimbo Mathus, de Dickinson broers Luther en Cody en Alvin Youngblood Hart te horen zijn. En net hiervoor, ook in 2014, ‘Man and Guitar’.
Website: http://iansiegal.com/

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (18)

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (48)

IAN SIEGAL & JIMBO MATHUS - GROENE ENGEL -OSS  (49)

Ian Siegal & Jimbo Mathus

Voor alle foto’s zie album Ian Siegal & Jimbo Mathus


Ook op Blues Magazine ...