THE HOAX  (20)

WELL HUNG HEART- Bosuil Weert-15-12-2013 (1)

The Hoax
support act: Well Hung Heart
De Bosuil, Weert
15 December 2013

Tekst en foto’s: Leo Gabriels. Voor meer foto’s, zie fotoalbum Leo

Lekker op een zondag middag nog naar een optreden van The Hoax en voor mij nog de onbekende Well Hung Heart, de support act voor The Hoax. Robin Davey, de bassist van de Hoax speelt op gitaar deze keer en speelt een grote rol in en rond deze band met Phil Wilson op drums en Greta Valenti vocals. Deze kleine opdonder heeft een groot volume in haar stem, ze vloog op het podium van de ene naar de andere kant, begaf zich tussen het publiek, en probeerde Robin Davey een beetje gek te maken met haar zwoele blikken, maar beiden wisten het netjes te houden. Ze moest wel opletten want haar schoenzool zat niet lekker ! Robin Davey kennen we, maar wie is Greta Valenti dan wel. Ze is geboren in New Orleans, studeerde in L.A en speelde o.a. in Smith & Pyle. Ze bracht haar vaak sexy nummers ten gehore met de Pop Rock band Fuji Minx 2007. Maar in 2011 gaat Robin Davey zich ermee bemoeien en er ontstaat Well Hung Heart.

Greta bezit haar eigen media bedrijf Grow Vision, maker van muziek video’s, animaties en design. Vandaar het lampenkapje ! Als liefhebber van blues was het voor mij wel even slikken en wennen aan het stevige rock gehalte, maar net als velen begon ik ook mee te knikken met de muziek. Whole Lotta Love (van Led Zeppelin), Devil, dan de aparte act met de schemerlamp die ze ook (denk ik ) in de Boerderij in Zoetermeer en in de Groene Engel in Oss heeft gedaan. Een led lamp met div kleuren of een disco lamp in de kap had nog voor een beter effect gezorgd. Well Hung Heart zorgde er wel voor dat ze het volle Bosuilen nest oppepte en gereed maakte voor The Hoax. Hun debuut album heet ‘Young Enough To Know It All’ (2013).

WELL HUNG HEART- Bosuil Weert-15-12-2013 (9)

WELL HUNG HEART- Bosuil Weert-15-12-2013 (15)

The Hoax, met Hugh Coltman harmonica en vocals, Jesse Davey en Jon Amor op gitaar, Robin Davey op bas, en Mark Barrett op drums. Van het eerste nummer ‘’Stick Around” tot het laatste was het voor de aanwezigen genieten. Mensen die deze heren eenmaal gezien en gehoord hebben, zijn voorgoed verknocht aan dit stel uit de UK. Dit uit eigen ervaring en van mijn vrouw, voor ons was het eerste optreden jaren negentig op Bluesrock Tegelen en Moulin Blues en de velen optredens die we daarna door het hele land volgden. Het laatste optreden in Tilburg in de kleine zaal van Noorderlicht. Dan is het meen ik tien jaar stil, maar dan willen de heren graag nogmaals genieten van de roem en het grote publiek. Ze komen terug en meteen is het weer raak na geruime tijd afwezig te zijn geweest, nu met het succesvolle studio album Big City Blues wat een crowfunding project is (alternatieve financiering) en meteen geperst kon worden door de wereld wijde giften van fans en sponsors.

De Bosuil was dan ook gevuld met fans van The Hoax, net als bij de twee andere concerten van hun tour in Nederland. Veel nummers van de cd Big City Blues ( en een paar oudere ) passeerden de revue, Roll On Up, Let It Shine, Automatic, Hipslicker, Two Steps, Big City Blues. Maar als je zo vooraan staat valt je oog op die pedalen bak, kastjes met knopjes, wha wah pedaal, vervormers, de versterker, de Lesley. Dit zijn wel de belangrijke ingrediënten van The Hoax die het speciale soundje creëren.

THE HOAX  (4)

THE HOAX  (14)

Een mooi voorbeeld hiervan is dit filmpje:

jesse davey rigrundown 02

waar Jesse Davey laat zien wat hij zo allemaal doet met deze kastjes en de dingen die hij zelf maakt, pickups bv. Deze zondag vloog voorbij en als de grote lampen aangaan zie je weer bekende mensen waar je weer een praatje mee gaat maken, totdat je op je schouder getikt wordt en men zegt: schiet eens op want het busje staat al te wachten! Nog vlug even een compliment aan de Bosuil voor het geluid en licht .

THE HOAX  (6)

WELL HUNG HEART- Bosuil Weert-15-12-2013 (13)

THE HOAX  (2)

The Hoax  en Well Hung Heart eerder in Blues Magazine:
https://bluesmagazine.nl/the-hoax-tourverslag-2013/
https://bluesmagazine.nl/well-hung-heart-young-enough-to-know-it-all-interview-robin-davey/
Meer weten ?
www.thehoax.co.uk
www.facebook.com/thehoaxuk
www.wellhungheart.com
https://www.facebook.com/wellhungheart?fref=ts

WELL HUNG HEART - BULLS#!T [Official Video]


Ook op Blues Magazine ...