Foto Concertverslag: Henrik Freischlader Band vrijdag 7 oktober 2011 Crystal Stage te Culemborg

Henrik Freischlader Band
Crystal Stage, Culemborg
7 oktober 2011

Tekst: Eddy Potters

Enthousiast en met hoge verwachting ging ik samen met mijn vrouw en de buren voor de eerste keer naar Crystal Stage in Culemborg. Tussen 19 en 23uur zouden vier uur lang de bluesremmen los gaan en dat was dus nog even flink haasten want we wilden natuurlijk niets missen. Toch wel vroeg hé voor een vrijdagavond dus maar even checken op hun site en voor de zekerheid ook nog op de tickets en ook hierop stond aanvang 19.00 uur.

De praktijk bleek anders, voor niets gehaast dus want de support act begon pas om 20.15 uur, Lino and Friends opende de avond. Deze 3 mans formatie was als opwarmertje best te pruimen zeker toen de technische mankementen verholpen waren. Dat Lino wat mans is op zijn gitaar zal niemand ontkennen toch vonden wij zijn solo’s net even te en zeker niet bij alle nummers harmonieus en functioneel. Te veel solo om de solo. Tino leek mij zeker geinspireerd door Julian Sas. Hij werd prima gesteund door zijn basist en zeker door de enorm enthousiaste drummer. Voor mij als bluesliefhebber lag het accent net even te nadrukkelijk op de rock en het verbaasde mij dat dit opwarmertje tot 21.45 uur duurde.

Wij waren naar Culemborg gekomen voor de HFB en om 22.00 uur was het dan zo ver, mister Freischlader himself onstage maar helaas voor ons niet met zijn voltallige band en ook niet zoals wel door de organisatie in publicaties aangekondigd als viermans formatie maar met z’n drieen, een inval basgitarist en de drummer en daar moesten wij en de overige 36 bezoekers het helaas mee doen!!

Over Henrik kan ik kort zijn, wat een fenomeen op zijn gitaren en dan ook nog een lekkere bluezyrock stem en de drummer van hetzelfde kaliber en dan het samenspel tussen die 2, absolute klasse. De invaller basgitarist die door Hendrik werd gepresenteerd als een Amerikaan deed zijn werk vlakjes zonder positieve of negatieve uitschieters. Het ging vol gas met wat funky en vooral stevige rocknummers waarna werd afgesloten met een nummer van Hendrix gevolgd door een zugabe van wederom een nummer van Jimi Hendrix. Wat mij betreft had ook bij dit optreden het gehalte blues wat hoger mogen zijn want ook dat kunnen ze voortreffelijk maar nu was het  deze avond hoofdzakelijk Bluesrock, de oorzaak hiervan was wellicht de magere kwantitatieve bezetting. Henrik en de HFB timmeren sinds medio2010 in Nederland hard aan de weg. Zij hebben zeker de kwaliteiten om ook hier heel succesvol te worden maar dan moeten ze er ten volle voor gaan en niet met de halve band ten tonele komen, dan stel je  het publiek teleur en neem je ze niet serieus genoeg.

De accomodatie is best oké maar voor de organisatie heb ik weinig goede woorden over omdat men niet waarmaakt wat men belooft , aanvang 19u werd 20.15 uur en van de vier uur lang bluesmuziek bleef uiteindelijk maar 2 uur en 40 minuten over waarvan de Henrik Freischlader band 1uur en 10 min voor zijn rekening nam in een samenstelling die naar mijn mening absoluut niet kan als je een viermans HFB belooft. Voor € 28,50 pp mag je best wat verwachten, voor dit bedrag kan ik ook naar Popa Chubby of Robben Ford om maar eens iets te noemen.

Crytal Stage zou de nieuw hotspot voor live muziek moeten zijn waar zij ons een avondje vol warmte, gezelligheid en samen lekker het bluesgevoel beleven hadden beloofd. Wij hadden ons dit wel anders voorgesteld, minstens 10% van de 40 bezoekers verliet teleurgesteld Culemborg.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.