Poster Henrik Freischlader - Bluescafe Apeldoorn

Henrik Freischlader Band : 20 November 2010 @ Het Bluescafé Apeldoorn
Ingestuurd door : William Lindner

~“Henrik Freischlader Band een Duitse naam, maar er is niets Duits aan!”
~”Een Band met ballen!”

Dat waren onder meer 2 treffende reactie uit het aanwezige publiek in het gezellige Bluescafe Apeldoorn na het uitstekende optreden van Wuppertaler Henrik Freischlader en zijn band afgelopen zaterdag.

Bluesmagazine Marco van Rooijen Andre en Frank hadden mij begin dit jaar met hun lovende recensies(Cds Concerten) op het spoor gezet van deze Duitse Henrik Freischlader. En was gelijk verkocht! Nauwgezet volgde ik de verdere ontwikkelingen… Deze band wilde ik beslist een keer LIVE zien spelen in mijn Hotspot Het Bluescafe Apeldoorn! Uiteraard Eigenaar Jan Kerseboom “gekieteld”. : Jan deze band moet hier komen spelen! TOP!

Enfin trouwe lezers van Bluesmagazine die het wel en wee volgen van Henrik Freischlader weten het.. Uiteindelijk is via Suzanne en boeker/promotor Philippe Bastiaans (zanger Phil Bee (King MO) het gelukt!: tijdens zijn eerste  tour in november in Nederland was er  op zaterdag 20 november ookeen optreden in mijn hotspot: Het Bluescafé Apeldoorn van Jan Kerseboom!

Nog even wat “gepamd”op  mijn Social Music websites en  eigenaar Jan Kerseboom een YouTube VideoPlaylist link gestuurd met LIVE opnamen van de band(o.m de recente opnamen van Bluesmoose Radio en het Concert in Tegelen) voor zijn Nieuwsbrief om Henrik extra onder de aandacht te brengen van de Bluescafé bezoekers. Jan wist mij te vertellen dat op deze Video’s veel positieve reacties waren binnengekomen. Zo.. die missie was alvast van mijn kant geslaagd..

Zaterdag avond op mijn fiets gesprongen en richting Bluescafé Apeldoorn. Bij aankomst nog rustig. Rond halftien kwam de band na eerst een hapje te hebben gegeten onder aanvoering van onze “Bluesmagaziner’ en Freischlader Promotor Andre Wittebroek het Bluescafé binnen.

Rond kwart voor elf was het (uiteindelijk) zover.. er was nu behoorlijk wat publiek binnengestroomd.
Onder het publiek ook een groep uit Utrecht die Henrik in Tegelen  hadden gezien en zo onder de indruk toen waren dat zij ook dit optreden in Apeldoorn niet wilden missen.
De band begon gelijk al lekker met lekkere Bluesrock nr “I” , Daarnaast werden de ‘bekende’ nrs van zijn uitgebrachte Cds (the Blues” ,“Get Closer,’ Live”& ‘Recorded by Martin Meinschäfer’) gespeeld zoals nrs “Got it Made Maar ook 1 van Mijn Fav. Nrs  het knetterende “Breakout ‘het nr ’Wrong Way’ , Never Be True etc..etc.
Ik hoopte ook dat het ruim 20 minuten durende  nr “Wolken Winde( Bad Dreams) zou worden gespeeld.. En jahaaa.. die werd gespeeld. Henrik en zijn band op zijn best!

Na elk nummer een steeds luider applaus en bewondering vanuit het publiek voor het voorgeschotelde spel.Wat een band! Onder aanvoering van Henrik met zijn uitstekende gitaarspel en zeer prettige zangstem en de bandleden: Theofilos Fotiades (bass) ,Moritz “Mr. Mo” Fuhrop (Hammond)  en) Björn Krüger (drums) werd in een ruk in ca  2 uur een gedegen setlist afgespeeld! En werd volledig waargemaakt wat ik al op de Cds had gehoord.
Stevige/prachtige bluesrock afgewisseld met mooie”Slow Blues” Ballades( Zoals…Peter Green’s “I Loved Another Woman’ “She’s Back” en. ‘In Your Arms’.) Maar ook het knetterende “Breakout ‘ en uiteraard het >20 minuten durende Nr: “Bad Dreams” etc.

Speciale bewondering kreeg ik bij het zien van het spel achter de drums van Björn Krüger ….. van rustig slagwerk tot een fantastische explosies in zijn drumspel.. Heerlijk!
Onder een luid vanuit het dol enthousiaste publiek gescandeerde : ”We Want more/Zugabe” werd nog een spetterende versie van ”Foxy lady” gespeeld.
En was het daarna helaas voorbij..

Uit het publiek hoorde ik alleen maar lovende reactie over het optreden. En terecht.

Henrik Freischlader(gitaar.zang), Theofilos Fotiades (bass), Moritz “Mr. Mo” Fuhrop (Hammond) en  Björn Krüger (drums) hebben zonder meer hun muzikale visite kaartje in het Bluescafe afgegeven!

Bij een volgend optreden van deze magnifieke band uit Duitsland weet ik zeker: is het echt “FULL HOUSE in het Bluescafé Apeldoorn! Daarvan is eigenaar  Jan Kerseboom ook overtuigd.
Die het Henrik persoonlijk ook meedeelde na het spetterende optreden.
Zoals werd gezegd vanuit het enthousiaste publiek na hun optreden:

~“Henrik Freischlader Band een Duitse naam, maar er is niets Duits aan!”
~”Een Band met ballen!”

Tot volgend jaar wederom in het Bluescafé Apeldoorn Henrik!

Nu maar hopen dat Henrik volgend jaar voor een langere tour in Nederland zal zijn en wellicht te bewonderen op een groot festival ?..
De voorlopig laatste gig in Nederland van Freischlader was afgelopen zondag 21 november tijdens het MEZZ Bluesfestival in Breda. Dit jaar is er nog in Engeland een Band presentatie …
Mijn advies: Heb je de mogelijkheid om richting Duitsland te gaan om Henrik LIVE te zien..BESLIST DOEN! In 2011 is de Band in Duitsland bijna dagelijks(!) on tour.

Nieuwste (LIVE) CD:’ Best Of‘ 50 Tage,:’Tour 2010 Live’ (release 25.11.2010)

En… binnenkort zijn *Nieuwste (LIVE) CD:’ Best Of‘ 50 Tage,:’Tour 2010 Live’ (release 25.11.2010) aanschaffen!
* Had gehoopt dat  deze ik deze dubbel Cd bij zijn optreden al kon aanschaffen, maar dan moeten wij  richting Duitsland voor de officiële release party dat. 26.11.2010 zal plaatsvinden..
Zie website: http://www.henrik-freischlader.de
Op 4 december is de lancering van de nieuwe Cd In Engeland!: “Special Sat 4 Dec Surrey Half Moon, Herne Hill, London NEW CD LAUNCH!”

Helaas waren de ‘Hof fotografen’ van het Bluescafé (Peter Vroon en JRobert) niet aanwezig(zij waren bij een optreden van “Mangrove’ in de Boerderij in Zoetermeer). Zodat er geen foto’s van het optreden gemaakt zijn en moeten jullie het doen met mijn onderstaande Video-impressie”
(Nog met mijn Digi ‘oudje’ gemaakt…)
Nog beter : ‘Henrik Freischlader Band LIVE recorded by Bluesmoose radio’ van jl. 10 november gewoon bekijken! Inclusief een uitgebreid interview en 10 zeer fraaie Video opnamen (waaronder het 20 minuten “Wolkenwinde”(Bad Dreams pt1 & 2) op Zie de  BluesMooseradio YouTube channel!:http://www.youtube.com/user/Bluesmooseradio

VIDEO IMPRESSIE Henrik Freischlader Band 20 Nov 2010 @ Bluescafe Apeldoorn

De band:
Henrik Freischlader(gitaar.zang),
Theofilos Fotiades (bass en backing vocals),
Moritz “Mr. Mo” Fuhrop(Hammond en backing vocals)
en Björn Krüger (drums en backing vocals).

Websites:
www.henrik-freischlader.de
www.bluescafe.nl


Ook op Blues Magazine ...