Hans Theessink

Hans Theessink, Le Melangeur Geldermalsen, 7 mei 2014
Organisatie: Betuws Blues and Jazzpromotie

Door: Theo Cools. Foto’s Bert Lek

In het voormalig beursgebouw uit de 19e eeuw – nu in gebruik als etablissement – bood Theessink, geheel in stijl met de naam van het gebouw, de stijf uitverkochte zaal een unieke melange van muzikale stijlen aan. Vanaf de opening Key to the Highway tot aan de uitsmijter  Down in Mississippi wist hij gedurende de 2 gespeelde sets de aandacht van het publiek moeiteloos vast te houden.

Een loopbaan van ruim 45 jaar in de muziek hoeft niet altijd een garantie voor kwaliteit te zijn maar bij Theessink gaat dat wel degelijk op. Country, blues,gospel,soul,ballads, hij brengt het allemaal even overtuigend en integer zonder in een levende juke-box te transformeren. Er kwam relatief veel werk van zijn laatste c.d,s Wishin Well en Delta Time langs waarbij Theessink zijn grote inspirator Big Bill Broonzy alle credits voor zijn eigen loopbaan gaf.

Hans Theessink

Vermakelijk waren zijn verhalen over 45 jaar On the Road die hij tussen de nummers vertelde, met name over de kleedkamer die hij deelde met Johnny en June Cash , waarbij de grote Cash hem beleefd vroeg of hij bezwaar had dat Cash even in ging zingen! Dit resulteerde in een prachtige uitvoering van de klassieker Wayfaring stranger.

De zaal kon zich vervolgens ook vocaal uitleven in o.a. de Ierse ballade Carry me Home en luisterde naar een zelden vertoonde versie van Rufus Thomas soulnummer Walking the Dog op slide! De staande ovatie aan het einde was dan ook ten volle verdiend.

Hans Theessink


Ook op Blues Magazine ...