Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters
Café Cambrinus, Venrayse 94, Horst
10 November 2010

Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

Tekst en Foto’s : Leo Gabriels

Met in mijn achterhoofd nog vage beelden van Guy zijn eerste optreden tijdens het Bluesrock festival in Tegelen , alweer bijna 16 Jaar geleden !,wat voor velen een optreden werd om nooit meer te vergeten . Gary Moore kwam alweer niet opdagen , Maar we hebben iemand speciaal over laten vliegen uit Austin Texas , waren de woorden van Jan Smeets , en wat voor een artiest. Toen was zijn muziek en stem en zijn uitstraling reden om hierna nog div. optredens te gaan bezoeken . Guy zijn muziekstijl is breder geworden  ,en veel mensen hoorde je zeggen , geef mij maar zijn muziek op de cd  van High Temperature ! of Needle Guns, Ik moet toekennen daar ook bij te horen , alhoewel Guy zijn solo optreden zeer zeker de moeite waard zijn ! met de zelfde passie en power brengt hij zijn nummers over naar zijn publiek .

Toen ik hoorde dat CC Jerome’s  Jetsetters  een tour op gingen zetten met Guy Forsyth en ook nog eens  met nummers van Guy zijn cd , High Temperature (opgenomen in Hengelo 1993)  was voor mij een van de reden om weer eens naar café Cambrinus in Horst te gaan , een muziek cafe wat je niet veel tegenkomt , een gezellige ontspannen sfeer hangt in dit muziekcafé, waar Jan Duijf  al jaren de programering doet en met succes ! Toch was er even  een moment dat hij gedacht zal hebben , als dat maar goed gaat ! Jeroen en Guy Forsyth waren nog onderweg , en hadden vertraging gehad . Maar dit werd later door de heren goed gemaakt . Het was een  optreden waar iedereen, kenner of fan en mensen die van deze bezetting nog nooit gehoord hadden hebben genoten.

Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

Je kan op verschillende manieren een concert bezoeken , even eruit of speciaal voor een artiest  of band ,en hoe het muzikaal in elkaar zit , en natuurlijk de sfeer  . Deze componenten waren in café  Cambrinus aanwezig  en zegt al veel van dit optreden .Van het begin tot het einde zat er vaart in. Van start met ; Don’t Turn Me In,, Making Money ,, For The Last Time ,, en Evil man ( Tom Waits) bekende nummers van Guy , maar ook nummers van Jimmy Reed ,,Honest I Do. Ook The Red Devils,, Going to the church,, .Elmore James ,, Done Somebody Wrong. Ike Turner ,,leading me on, waar gitarist Jeroen van Gasteren niet onder stoelen of banken steekt dat hij een grote fan van Ike Turner en zijn muziek is.  Een mooie eerste set , tijd voor een korte pauze , want de spirit van ,,HIGH TEMPERATURE,, was zeer zeker aanwezig!en deed mijn trui in de hoek belanden.   In de tweede set begint Guy  samen met Jeffrey Thielens aan enkele solo nummers waar Jeffrey  weer  bewijst dat hij een begenadigt harpspeler is . Het nummer ,,I’m A Hog For You Baby ,, van de Coasters , dat speciaal opgedragen werd aan ,,Gil “T” Isais,,  deze gezette man was bassist  bij de bezetting van Guy Forsyth destijds in Tegelen . Tot een van mijn favoriete  nummers van Guy hoort toch wel het nummer ,,Taxi,, en ook  Mona , waar een van de bezoekers al de hele avond had gehoopt dat dit nummer gespeeld zou worden !!. cc Jerome’s  Jetsetters , bestaande uit Jeroen van Gasteren op gitaar, Coen Molenschot drums, en acrobaat Deon Buck op bas zette er een mooie show neer .  Deon Buck weet wat hij allemaal met zijn contrabas kan en wat hij kan hebben!  het zal wel door de div. lagen verf komen dat dat ding zo sterk is!. Hij ging er zelfs mee op een tafel liggen , en er achter mij iemand mompelde , hij behandeld dat ding of het een vrouw is! Het is net hoe je het bekijkt! En niet meer weg te denken bij de Jetsetters , Jeffrey Thielens die samen met Guy Forsyth  op harmonica op het laatst mij kippevel bezorgde , Hij zegt wel Guy is nummer een voor mij maar Hou deze man in de gaten!.  Het was niet alleen voor mij maar voor alle aanwezigen een mooi , gezellig ,ontspannen optreden ! wat alleen maar tot stand kan komen door medewerking van iedereen  die daar in Cambrinus aanwezig was!.

Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

Meer info :  www.ccjeromesjetsetters.com –   www.guyforsyth.com

En neem eens een kijkje op :  www.cambrinusconcerten.nl/pgtk/concerthistorie.shtml.

Fotoalbum Guy Forsyth meets CC Jerome’s Jetsetters

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157625367779954″]

Ook op Blues Magazine ...