Greg Trooper
café De Platte Reedijk, Heinenoord
17 November 2010

Greg Trooper

Ingestuurd verslag door Arie Pieters

Perfect concert Greg Trooper in Heinenoord

Afgelopen woensdag 17 november trad de vermaarde Amerikaanse singer-songwriter Greg Trooper op in het Heinenoordse café De Platte Reedijk. En dat had flink wat belangstellenden naar Heinenoord gelokt, want het café was afgeladen vol. Er bleken zelfs mensen speciaal uit Den Haag en Barendrecht te zijn gekomen om het optreden van Trooper bij te kunnen wonen.

De liefhebbers van sfeervolle Americana konden hun hart ophalen, want het concert van Greg Trooper duurde zo’n slordige twee uur. Afwisselend solo en met begeleiding wist de sympathieke singer-songwriter het publiek tot de laatste minuut te boeien. Naast een aantal songs van zijn gloednieuwe album ‘Upside-Down Town’ bracht hij ook bekende nummers uit het verleden ten gehore en zelfs een paar verzoeknummers bleken geen probleem te zijn. Na afloop van het concert kon men het nieuwe album trouwens ter plekke aanschaffen, uiteraard voorzien van een handtekening. Overigens had Trooper nog een aardig nieuwtje; dit nieuwe album zal als eerste in Nederland worden uitgebracht. Pas begin februari 2011 is het in de rest van Europa te koop. Greg Trooper wordt door ingewijden en zowel veel binnen- als buitenlandse muziekjournalisten gezien als één van de beste hedendaagse singer-songwriters.
Trooper is dus bepaald niet de eerste de beste en daarom is het best bijzonder dat deze man de Hoeksche Waard aan deed voor een optreden. Hij weet op een hele plezierige manier en met een flinke dosis humor zijn ‘verhalende songs’ aan elkaar te praten. Zijn inspiratiebronnen zijn o.a. Bob Dylan, Otis Redding en Hank Williams. Zodoende bevat zijn muziek elementen die terug te vinden zijn in de Memphissoul, Greenwich Village folk en Nashville twang.

Website : www.gregtrooper.com


Ook op Blues Magazine ...