Fred Barreto Group
Bluescafé Apedoorn
28 november 2021

Tekst & Video’s: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon i.s.m Apeldoorn Direct

Vervroegd tijdstip zondagmiddag concert Fred Barreto Group in Bluescafe Apeldoorn succes
De band was al eerder gepland voor hun eerste optreden in het Bluescafe. Maar werd door de Coronamaatregels verplaatst naar zondagmiddag 28 november. Na overleg met Fred Barreto werd de aanvangstijd door de huidige Corona maatregelen twee uur vervroegd naar 14:00 uur.

Voor de zondagmiddag op dat tijdstip een goed gevuld Bluescafe met muziekliefhebbers.
De Fred Barreto Group (FBG) is een in Luxemburg gevestigd Blues-Rock kwartet. Bestaande uit zanger gitarist Fred Barreto, hammond orgel speelster Nadja Prange , bassist Daniel Fastro en drummer Michael Stein.

Foto: Fred Barreto Group – Bluescafé Apeldoorn, 28 november 2021

Uitstekend gitaarspel
De gitarist, songwriter Fred Barreto geboren in Zuid-Amerika Salvador de Bahia, Brazilië kreeg op 17-jarige leeftijd zijn eerste elektrische gitaar. In 2005 speelde hij op het legendarische Montreux Jazz Festival in Zwitserland en besloot in Europa te blijven waar hij de Fred Barreto Group in Lissabon oprichtte. In 2009 vestigde hij zich in Luxemburg en formeerde zijn huidige Fred Borreto Group met muzikanten uit Luxemburg en Duitsland.

Foto: Fred Barreto Group – Bluescafé Apeldoorn, 28 november 2021

Fred Barreto viel al op met zijn uitstekende gitaarspel als lead gitarist in de begeleidingsband Coast Top Coast Blues Band,van Archie Lee Hooker tijdens eerdere optredens in het Bluescafe.

Beïnvloed door legendarische gitaristen als Jimmy Page, Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Johnny Winter of Alvin Lee, mengt zijn gitaarstijl ziech perfect met hardrockformaties als Dead Sinners, of bluescombo’s als Archie Lee Hooker. Hij toerde door Brazilië met de legendarische Slash, reisde door twaalf Europese landen als opening voor Richie Kotzen en deelde het podium met artiesten als Ana Popovic, Evanescence, Wolfmother, Deep Purple en Motörhead.

In dit concert speelt FBG nummers van het nieuwe album, “Moving On” onder andere mede geproduceerd door Mike Butcher bekend als Producer, Engineer van onder andere albums van Black Sabbath. Evenals nummers van hun vorige album “For So Long”.

Foto: Fred Barreto Group – Bluescafé Apeldoorn, 28 november 2021

Prima portie zowel ‘zachte’ als stevige Blues-rock.
Deze avond werd het aanwezige publiek dan ook getrakteerd op een prima portie zowel ‘zachte’ als stevige Blues-rock.
Al direct bij het instrumentale openingsnummer “Golden Age” van hun nieuwste album ‘Moving on”werd gelijk bij het horen en zien duidelijk dat wij met een group uitstekende muzikanten te maken hebben.
Er werd zonder pauze in één ruk een fraaie set stevige Blues en rock over het enthousiaste publiek uitgestrooid . Met flitsend gitaarspel van Fred Barreto, heerlijk solo’s van hammond orgel speelster Nadja Prange, een groovende bassist Daniel Fastro en rete strak drummende Michael Stein. Genieten bij nummers zoals Living and Loving, Moving On , Real World en Dream Again Stevige nummers maar ook de fraai gecomponeeerde Love song : I Gotta Go was een prima uitvoering met prima slide giaar spel van Fred en hammond solo van Nadja Prange van het recente album Moving On.

De ‘harte kreet song’ Time to Escape met een prima gitaarsolo van Fred van het album “For So Long” en het nummer I Gotta Go waarbij het refrein door het publiek werd meegezongen zijn ook prima Live uitvoeringen .
In de toegift werd naar aanleiding van de geboortedag,27 november, van Jimi Hendrix op verzoek een Hendrix nummer gespeeld. De band koos in deze barre Corona tijd het nummer met de toepasselijke titel “Freedom”.

Foto: Fred Barreto Group – Bluescafé Apeldoorn, 28 november 2021

Met hun eerste optreden in Het Bluescafé Apeldoorn en daarmee tevens zijn eerste optreden in Nederland met zijn eigen band, heeft Fred Barreto met zijn group een fraai muziek visitekaart afgegeven.
Een aanrader voor zowel het Nederlandse Club als Festival circuit.

Hopelijk dan onder normale omstandigheden met de oude bekende aanvangs-en eindtijden.
En kunnen wat ons betreft in iedergeval weer terugkomen in Het Bluescafé in Apeldoorn.

Exact klokslag half vijf was het geslaagde concert afgelopen en was helaas Het Bluescafe genoodzaakt al om vijf uur de deuren te sluiten.

Foto: Fred Barreto Group – Bluescafé Apeldoorn, 28 november 2021

Vervroegde aanvangstijd 14:00 uur zondagmiddag concert succes.
Dit zondagmiddag concert van de Fred Barreto Group in Bluescafé Apeldoorn met als aanvangstijd 14:00 uur was een succes. En zal dan de komende zondagmiddagen voorlopig op dat tijdstip plaatsvinden. Clubeigenaar Jan Kerseboom bekijkt nog of de zaterdagen op dezelfde aanvangstijd kunnen plaatsvinden.

Website: https://www.fredbarretogroup.com/

FRED BORRETO GROUP (FBG) “Golden Age” 2021 november 28 @ The Bluescafe Apeldoorn, Netherlands

FRED BARRETO GROUP "Golden Age" 2021 Nov. 28 @ The Bluescafe Apeldoorn, Netherlands

FRED BORRETO GROUP (FBG) Live 2021 november28 @ The Bluescafe Apeldoorn, Netherlands

Playlist: FRED BARRETO GROUP 2021 Nov. 28 @ The Bluescafe Apeldoorn, Netherlands
Bekijk deze playlist op YouTube


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.