FLAVIUM PLAYS B.B.KING
6 januari 2013
Blues in Wijk
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede

Tekst & Foto’s: Tom Moerenhout

Bluesband Flavium heeft bij BluesInWijk de serie “plays B.B. King” afgesloten met een optreden in een bijna uitverkocht Calypso theater in Wijk bij Duurstede.

De Amerikaanse blueslegende B.B. King (1925) behoeft geen nadere introductie. Al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw heeft hij de wereld verblijd met vele prachtige bluessongs en staat hij bekend om zijn sublieme gitaarspel en prachtige stem.

Flavium heeft in Nederland maar ook daarbuiten een uitstekende live-reputatie heeft in totaal 14 LP’s/CD’s uitgebracht en vierde 2009 haar 40-jarig bestaan.

Men vond het tijd om de King of the Blues te eren met een reeks optredens met hierin grotendeels songs van de meester zelf.

flavium

De bezetting van de band anno 2013 is :

Jos Veldhuizen – ZANG/ HARP
Anne Geert Bonder – GITAAR
Eddy van de Bunte – ORGEL / PIANO
Eric Bagchus – BAS
Ramon Rambeaux – DRUMS

Als laatste in een reeks was BluesInWijk aan de beurt, een sinds 2009 actieve vereniging in Wijk bij Duurstede die zich bezighoudt met het organiseren en houden van Blues concerten in theater Calypso, Blues bands in Café’s, een Blues kroegentochten in de Wijkse binnenstad, Blues cruises op de Lek en Bluesworkshops.

Zo organiseert men binnenkort ondermeer op 16 februari een bustour naar Grolloo en op 16 maart een optreden van Barrelhouse .

In een bijna uitverkocht Calypso theater trad Flavium afgelopen zondag voor een enthousiast publiek op, dit had snel zijn wisselwerking want de band was al gauw op dreef, de sfeer was prima en het publiek werd meegenomen op een reis door het repertoire van B.B. King maar ook die van eigen hand en kon men natuurlijk het podium niet verlaten zonder ‘Nightlife’ gespeeld te hebben, een song van Willie Nelson die in Flavium’s uitvoering een ‘Classic’ in de Nederblues én een internationale hit te noemen is.

Foto’s van het optreden zijn te zien in het fotoalbum.


Ook op Blues Magazine ...