Erwin van Ligten & band

Bluescafé Apeldoorn
16 oktober 2022

Erwin van Ligten & Band (foto)

Erwin van Ligten & Band (foto)

Tekst : Cindy Smits / Video’s: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon i.s.m Apeldoorn Direct

Zondagmiddag 16 oktober werd de trilogie gitaarconcerten in het Bluescafe in Apeldoorn afgesloten met het Concert van de de Nederlandse Meestergitarist Erwin van Ligten en zijn band.
Het Publiek stroomde langzaam maar zeker het Apeldoornse bluescafe binnen nadat de soundcheck net achter de rug was. Meestergitarist Erwin van Ligten zocht buiten op het terras zijn bandleden op: bassist Lené te Voortwis, percussionist Victor Lekransy (Erwins Brother from another mother, zoals hij steevast door Erwin wordt voorgesteld) en last but not least Willem Swikker immer trouw aan zijn Hammond orgel.

Erwin van Ligten & Band (foto)

Er heerste een gemoedelijke sfeer. Erwin nam ook de tijd om een praatje te maken met deze en gene die speciaal van ver voor hem waren gekomen.
Eenmaal op het podium met zijn band begon hij direct zijn eigen instrumentale compositie Sunrise te spelen, voorafgegaan door enkele tonen van zijn eveneens instrumentale nummer Where do we go from here.
Het geroezemoes verstomde. De klanken van zijn gitaar vulden de zaal
Later die avond zou iemand mij vertellen dat het nummer echt bij haar binnenkwam. “Ik werd er heel emotioneel van, moest een traantje wegpinken”.

Video: “Where Do We Go Frome Here” @”Sunrise”

 
En dat is de kracht van Erwin van Ligten. Met zijn serene en tegelijkertijd virtuoze snarenspel weet hij de mensen diep te raken. Zijn band geeft hem volop de gelegenheid te soleren. Hij op zijn beurt communiceert regelmatig via oogcontact met hen en trakteert bij de zang het publiek dikwijls op een overtuigende glimlach. Duidelijk is dat hij zich helemaal senang voelt op het podium.
De nummers die hij vol overgave en in zijn eigen stijl ten gehore bracht, waren onder andere These days van Jackson Brown, Quarter of a man van David Lindley en diverse songs uit zijn Jimi Hendrix Re-experience Tour van vorig jaar(met ruimte voor uitgebreide soli van Willem Swikker), Glasgow Blues, een instrumental van eigen hand, met als toegift -het publiek bleef We want more! roepen – Blue Suede Shoes in een origineel Erwin van Ligten jasje en last but not least een prachtige versie van Santana’s Samba Pa Ti

Foto Concertverslag: Erwin van Ligten & band - Bluescafé Apeldoorn, 16 oktober 2022

Video: Blue Suede Shoes

 
Na afloop nam Erwin van Ligten wederom ruimschoots de tijd voor hen die nog een praatje met hem wilden maken.
Het was een zeer geslaagde zondagmiddag-/avond belevenis in het Bluescafe van Apeldoorn dankzij Erwin van Ligten & band!

Foto Concertverslag: Erwin van Ligten & band - Bluescafé Apeldoorn, 16 oktober 2022

Erwin van Ligten & Band (foto)

Video: “Beautiful Java”(“Java Idah”)

 
Video: Wind Cries Mary

 
Video: “May This Be Love”(Jimi Hendrix)

 
Video: “Samba Pati”

 
Video Playlist

 

Erwin van Ligten Online: www.erwinvanligten.com | https://www.facebook.com/erwin.v.ligten


Ook op Blues Magazine ...