Erja Lyytinen

Bluescafé Apeldoorn
15 oktober 2022

Erja Lyytinen speelt stevige power slide rock met haar band in het Bluescafe Apeldoorn

Erja Lyytinen (foto)

Tekst & Video’s: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon i.s.m Apeldoorn Direct

Zaterdag 15 oktober stond de ‘Finse ‘Queen of The Slide gitaar’ Erja Lyytinen in een volgestroomd Bluescafe, op het podium met haar band.
In haar drukke tourschema door Europa vond zij gelukkig nog ruimte om haar enige concert in Nederland voor dit jaar in het Bluescafe te spelen.
Tijdens deze tour presenteerde zij haar nieuwste album “Waiting for the Daylight

De Finse gitarist is met name bekend van haar slide gitaarspel en heeft daarom de bijnaam de ‘Finse ‘Queen of The Slide gitaar’.
In een volgestroomd Bluescafe werd dat gelijk overduidelijk bij haar opener van het concert met de stevige nummers Dont’ Let a good woman down en Cherry Overdrive”
Samen met haar bandleden Tatu Back – bass , Kasper Martenson- keyboards en Iiro Laitinen – drums werden, naast een aantal nummers van haar vorige albums , de nummers van haar nieuwste album “Waiting for the Daylight” gespeeld.

Foto Concertverslag: Erja Lyytinen - Bluescafé Apeldoorn, 15 oktober 2022

De nummers van haar nieuwste album laten horen dat we nu kunnen spreken van een een Finse dame die pure Power Slide Rock speelt . Nummers verpakt in een flinke saus van stevige Rock doorspekt met pittig slide gitaarwerk.

Met nummers als Bad Seed en Last Girl werd dat nog eens bevestigd. De uitvoering van You Talk Dirty hetzelfde laken een pak. In twee sets werden de nummers van het nieuwste album enthousiast vol energie door Erja Lyytinen en haar band over het publiek uitgestrooid.

Video: “Bad Seed” & “Last Girl”

 
Het nummer ‘Wedding day’ van één van haar vorige albums zorgde nog eens extra voor een uitbundig feestje in het Bluescafe waar de temperatuur inmiddels was gestegen tot een Finse sauna.

Video: “Wedding day”

 
Natuurlijk werd er nog om een extra toegiften gevraagd en met het nummers “Love bites” en het nummer met de toepaselijke titel “The end of music” met prachtig slide gitaarspel werd een energiek concert afgesloten.

Video: “The End of Music”

 
Op de uitpuilende tafel vol met merchandising vonden dan ook na afloop naast haar nieuwste album “Waiting for the Daylight” de exemplaren van haar vorige albums gretig aftrek.

Video Playlist

 
1 Don’t Let a good woman down
2. Cherry Overdrive
3. Bad Seed
4. Last Girl
5. Waiting For The Daylight
6. Never Really had you
1. Diamonds on the road
2. Oil and water
3. Run Away
4. You talk dirty
5. Lovers novels
6. Wedding day
+ Love bites
+ The end of music

Erja Lyytinen Online: https://erjalyytinen.com/


Ook op Blues Magazine ...