EMILY HILL & band

9 juli 2022
Bluescafé, Apeldoorn Nijmegen

Tekst / Video’s : William Lindner / Foto’s :Peter Vroon

De 21 jarige zangeres Emily Hill geeft een mooi visitekaartje af.
Het is al enige tijd dat in het Blueshart van Apeldoorn; Het Bluescafé weer als vanouds op de vrijdag- en zaterdagavonden én zondagmiddagen diverse bands hun opwachting maken.

Emily Hill

Op deze zaterdagavond is het de jonge 21 jarige zangeres Emily Hill uit Amersfoort die met haar band het podium beklimt tijden haar debuut optreden in Het Bluescafé.
Met de aankondiging in de Nieuwsbrief van het Bluescafé dat de zangeres ‘De nieuwe sensatie in het Nederlandse blueslandschap’ is , op haar website bekende artiesten vol lof schrijven over haar optredens en de bekende European booking agency Bebop haar onder hun hoede heeft genomen, schept dit optreden hoge verwachtingen.

Emily Hill wordt begeleid door een formatie bestaande uit de bandleden Ronald Jenster (keyboards), Martin Koch (gitaar), Ruben Vanderburgh (drums) en Michiel Heeneman (bas).

Emily Hill en Band

Tijdens het gehele optreden een viertal prima muzikanten dat de zangeres begeleiden als een geoliede machine.

In een tweetal sets werd een mix van Soul,blues, jazz, funk, New Orleans en gospel songs gespeeld. Prima cover uitvoeringen van diverse klassiekers maar ook een aantal eigen songs.

Tijdens het optreden is overduidelijk dat deze jonge 21 jarige Emily Hill gezegend is met een uitstekende zangstem. Op het voorstellen van de bandleden na ,worden vlot de nummers zonder enige onderbreking uitgevoerd.

De uitvoeringen van nummers als Almost Persuaded, Crossing that line, Drunken hearted Womaen en Voodoo Woman zijn fijn gearrageerde nummers.

Emily Hill en Band

In de tweede set nog meer goede uitvoeringen zoals de klassiekers It Hurts me Too, I Cant stand the Rain , I Put a spell on You, Red House en het eigen nummer Dont Let Me down.En een mooi uitvoering van het nummer All of Me in de ‘duo uitvoering’ samen met toetsenist Ronald Jenster.

De zangeres Emily oogt tijdens het gehele optreden ietwat verlegen. Niet echt een spontane interactie met publiek, maar voorzichtig op de zelfde manier heupwichtend en regelmatig wegkijkend naar de dirigent van de band Roland Jenster. Qua podium presentatie is dat wellicht iets om aan bij te schaven. En met veel optredens zal dit vast ook nog verbeteren in haar nog pas gestarte carrière.

Foto Concertverslag: EMILY HILL & band – Bluescafé, Apeldoorn 9 juli 2022

Maar goed.. iemand schreef “Let Music says the words “ En Emily heeft zonder meer een uitstekende zangstem. Want een ruwe diamant is ze. Zingen kan ze!

Met het nummer I’Rather Go Blind en een drietal toegiften waaronder de fraai gezongen Trouble in Mind.(Nina Simone).werd het prima debuut optreden in het Bluescafe afgesloten.

Een debuut album zit in de pijplijn blijkt bij navraag. Maar voorlopig zullen we het met de Live optredens moeten doen.

Speelt zij in de buurt, gaan. En oordeel zelf!

Foto Concertverslag: EMILY HILL & band – Bluescafé, Apeldoorn 9 juli 2022

Video’s

Video: Don’t Let me Down

EMILY HILL "Don't Let Me Down" 2022 July 9th @ The Bluescafe Apeldoorn Netherlands

 
Video impressies van het optreden

EMILY HILL' "All Of Me"(Gerard Marks/Seymour Simon.) 2022 July 9th @ Bluescafe Apeldoorn Netherlands

 
Website www.emilyhill.nl


Ook op Blues Magazine ...