Dynamite1

Explosieve CD-presentatie van The Dynamite Blues Band

@hock, Voorhout, 13 september 2014

Tekst: Ton Kok / Foto’s: Harry Velders 

Tien, negen, acht, zeven, zes, vijf, vier, drie, twee, een … en vervolgens volgt een Big Bang en wordt de zaal in het licht gezet door vuurwerk. Na deze knal zetten de heren van de Dynamite Blues Band het openingsnummer “Howlin’” van hun CD/LP Shakedown & Boogie in en krijgen we nu muzikaal vuurwerk voorgeschoteld.

In de ruim twee uur die volgen krijgen we alle nummers van het album te horen, aangevuld met  een paar covers van onder anderen Nick Curran, Willie Cobbs’ (“You Don’t Love Me”) en een nummer dat Wesley nooit meer wilde spelen: “Automatic”. Tussen al deze explosive stuff ook nog een ontroerend momentje. Wesley neemt de gitaar ter hand en brengt als eerbetoon aan zijn recentelijk overleden oom Herman de prachtige slow blues “Full Time Lover”. Hij laat horen dat hij ook uit een Telecaster prachtige tonen kan toveren. Een vriend van de band, Jan ‘TNT’ Aandewiel, mag later ook nog een nummer achter het drumstel plaatsnemen.

Dynamite4

Na een klein uur wordt de show even onderbroken voor de verloting. Hilariteit alom als eerst wat namen van familieleden van de muzikanten uit de hoge hoed getrokken worden, maar uiteindelijk gaan de cd’s toch naar mensen, die nog geen exemplaar in hun bezit hebben.

De tweede set wordt kort na elven besloten met vuurwerk. Als de kruitdampen weggetrokken zijn volgt er ook nog een passende toegift: B.B. King’s “She’s Dynamite”.

Ondertussen zijn alle gasten ook nog eens voorzien van een door warme bakker Arie van Werkhoven (pa van … ) gemaakte taart.

Wesley van Werkhoven (zang/harmonica), J.J. van Duijn (gitaar), Renzo van Leeuwen (bas) en Niels Duindam (drums) vormen een hecht collectief en het valt de heren te prijzen dat ze met deze nieuwe band niet terugvallen op het materiaal uit een vorig samenwerkingsverband van enkele van de heren.

Dynamite3

Een verrassing is voor mij de locatie: @hock in Voorhout, een buiten de Bollenstreek nauwelijks bekende concertzaal. Een mooie zaal met goed geluid en prima licht. Dat hebben ze hier goed voor elkaar.

Dit is een van de betere cd presentaties, die ik tot op heden heb mogen meemaken. Alles klopt en de cd’s en vinyl gaan na afloop als zoete broodjes over de toonbank.

Dynamite5


Ook op Blues Magazine ...