BDeWollfpaard

DeWolff
Paard van Troje, Den Haag
9 Mei 2014

Tekst en foto’s: Jan Marius Franzen (http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/)

De grote zaal van Paard van Troje in de stad van de ooievaar is tot de nok toe gevuld als rond kwart over negen DeWolff zeer energiek losbarst. De heren zijn duidelijk van plan om er geen gras over te laten groeien. De set wordt ingezet met ‘Evil Mothergrabber’ van hun nieuwe plaat “Grand Southern Electric”. Meteen gevolgd door nog een nummer van deze uitstekende plaat ‘Satilla No. 3’. Hier staat echt een band met veel chemie tussen de leden, die elkaar muzikaal perfect aanvoelen. Pablo maakt voortdurend contact met het publiek wat zorgt voor een geweldige sfeer.

Intussen rocken de heren onverdroten door. Ze spelen ook ouder werk zoals het vierde nummer van de set: ‘Voodoo Mademoiselle’. Sterke riffs, meeslepend gezongen, geweldig drumwerk en vlammend gitaarwerk met een mooie interactie met het orgel. De interacties met zowel Robin als Luka leveren overigens tijdens het hele concert schitterende muziek op. Dan zoekt Pablo weer kontakt met het publiek als hij vraagt “Kunnen jullie me nadoen?” Het publiek gaat los. De tempowisseling daarna breng de zaal tot het kookpunt. Na een sterk vocaal Robert Plant-achtig einde komt de riff weer ongenadig terug en gaat over in het nummer ‘Dance Of The Buffalo’. Een langere uitvoering dan op “Grand Southern Electric”. Er is namelijk wat sensationeel gitaarwerk ingelast. Pablo maakt er een echte show van. Er is ook veel te zien!

BmPablopaard

BmLukapaard

Het is echter niet alleen Pablo die de show steelt. Luka drumt het hele concert zeer energiek en geweldig. Soms zelfs iets jazzy, maar altijd uiterst gevarieerd en perfect inspelend op de melodieën en zanglijnen. Het orgelwerk van Robin is magistraal en niet alleen zijn uiterlijk doet aan de organist van The Band denken. Ook meesterlijke baslijnen tovert hij uit het Hammond orgel. Na’ Medicine’ volgt ‘Stand Up Tall’. Een van de beste nummers van “Grand Southern Electric” wat live prima uit de verf komt. Na’ Yellow Rat’, ‘It’s About Time’, ‘A Little Bit Of Loving’ en ‘Crumbling Hear’t volgt ‘Restless Man’. Op het toneel is te zien dat dit duidelijk autobiografisch is want langer dan 30 seconden stilstaan is er niet bij. Zittend, lopend, springend: Pablo blijft gitaar spelen. En hoe!

Na het bekende ‘Don’t You Go Up In The Sky’ wil het publiek meer, als Pablo subtiel gehint heeft dat dit wel eens het laatste nummer kon zijn. “We want more, we want more..” klinkt het als de heren zich backstage opmaken voor een lange toegift. Na ‘The Pistol’ gaat de band helemaal los met ‘Gold And Seaweed’. Aan het eind springt Pablo op het orgel en overziet het publiek als een veldheer. Het is goed geweest. DeWolff heeft met tomeloze energie 2 uur gevlamd en een spoor van enthousiasme nagelaten

DeWolff bestaat uit: Pablo van de Poel (gitaar en zang), Luka van de Poel (drums) en Robin Piso (orgel en piano) en doet nu een uitgebreide clubtournee. Check voor data de concertagenda van DeWolff via http://dewolff.nu/shows/
Website DeWolff: http://www.dewolff.nu/

BmRobinpaard
Note:
Op 13 mei is in het radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk een interview met Pablo van de Poel te horen en wordt er aandacht besteed aan de nieuwe CD “Grand Southern Electric” van DeWolff. (Wijzigingen voorbehouden.)
Het programma is ook via internet te beluisteren:  http://purplehaze.rtvkatwijk.nl/

 


Ook op Blues Magazine ...