Delta Saints, Paradiso, 13 april 2013, 12

Delta Saints
Paradiso, Amsterdam
13 April 2013

Tekst: Daan Zeegers/ Foto’s: Stefan de Bruin

In een bloedheet Paradiso was het zweten geblazen. The Delta Saints speelden het dak eraf in een uitverkochte kleine zaal. The Delta Saints vallen niet zozeer in één genre te plaatsen. Ondanks dat de invloeden naar de roots duidelijk te horen zijn, is deze band enorm origineel. Zo hebben de nummers vaak een stevige baslijn en drumpartij, wat maakt dat het geheel lekker knalt. De term die ik eerder op BluesMagazine ben tegengekomen, die de lading aardig dekt, is ‘swamp-boogie-dirty-rock’.

De band bestaat uit Ben Ringel op zang en gitaar. Naast de dobro is ook de stem van de frontman prachtig. Dylan Fitch bespeelt de gitaar in de band, David Supica basgitaar, Ben Azzi de drums en Stephen Hanner de bluesharp. De laatstgenoemde is vervanger van Gregory Hommert, die het album nog heeft ingespeeld. Hanner echter, doet de indruk op wat beter bij de band uit Nashville te passen.

Delta Saints, Paradiso, 13 april 2013, 07

Death Letter Jubilee’ is het album dat februari 2013 in Nederland is uitgekomen. Hier voor zijn twee EP’s samengevoegd tot het album ‘A Bird Called Angola’. Van beide albums werden nummers gespeeld. Van ‘A Bird Called Angola’ werd gezegd dat de band meer tot zijn recht zou komen op een live podium en ik sluit me daar bij aan. De nummers bruisen van de energie en zo ook de band op een podium. De albumtrack van het laatste album, Death Letter Jubilee, knalde eruit. Als toegift bewaarden The Delta Saints Devils Creek, waar aan het eind van het nummer met enorm veel tempo werd gespeeld.

Enige minpuntje van de avond was misschien het geluid. Het leek alsof de band niet veel tijd heeft gehad te soundchecken, want in het begin is de bluesharp amper hoorbaar. Tevens overrulde de bas heel erg. Later werd het geluid bijgesteld en was het prima aan te horen, maar het had misschien nog beter gekund.

Kortom: Deze ‘swamp-boogie-dirty-rockband’ uit Nashville laat op het podium een knallende, energieke show zien van kwaliteit. De jonge honden laten moderne blues/bluesrock horen, met een subtiele verwijzing naar de roots.

Delta Saints, Paradiso, 13 april 2013, 01a

Delta Saints, Paradiso, 13 april 2013, 03

http://www.thedeltasaints.com/


Ook op Blues Magazine ...