Vroonphotomotion

DE  WET – Bluescafé, Apeldoorn, 16 augustus 2014 

Tekst: William  Lindner / Foto’s: Peter Vroon/Video’s: Sarah M. Bande/William  Lindner

Het gaat goed met het Rotterdamse trio DE WET. Lovende recensies over hun debuut album “Beg For More” in diverse muziek magazines, aandacht op diverse radiostations, een goed gevulde agenda met optredens in het bekende club circuit en op diverse festivals enz.

Tijdens de CD presentatie op twaalf maart had ik al een voorproefje van een live optreden van ca. veertig minuten bij kunnen wonen. Maar nog niet een volledig concert.

Afgelopen zaterdag  was er uiteindelijk wel een mogelijkheid in het Bluescafé Apeldoorn.

Vroonphotomotion

Rond half elf werd  met het optreden gestart in een met muziekliefhebbers goed gevuld Bluescafé. Door een aantal aanwezigen werd voor het optreden nog gevraagd, verwijzend naar de op van de band poster aanwezige paaldanseres en haar verschijning in de video muziekvideo clip Beg For More, of deze danseres ook nu bij een aantal nummers op het podium zou verschijnen. Dat  was dus niet het geval. Deze avond werden we dus niet ‘ afgeleid’ door deze  dame, maar ging het puur om de muziek/muziekvaardigheden van de drie Rotterdamse  muzikanten: Edmond Bravenboer (gitaar en zang), Roger Groen (bas) en Melvin Hage (drums).

De eerste set  bestond  voornamelijk uit eigen  nummers waaronder nummers van hun debuut EP “Beg For More”. Zoals de opener Lonely Road. Tijdens het spelen van dit nummer brak een snaar van de akoestische gitaar van gitarist Edmond Bravenboer. Maar dat verstoorde geenszins zijn gitaarspel (zie Video)

Verder nummers als In N Out, de titel song van het debuut  album: Beg For  More, Lonely  Road  en Rather Be Blind maar ook een aantal nieuwe nummers. 

Vroonphotomotion

DE WET sound bestaat in feite uit  stevige harde power rock blues, nagenoeg zonder overdubs, gewoon inpluggen en hoppa …  zo spelen ze graag … en dat was soms voor de aanwezige geluidsman van het Bluescafe best even goed afstemmen met de band leden. Maar de meeste nummers van met name hun debuut EP werden in de live uitvoeringen dicht benaderd. Qua zang … had de afstelling wel  wat beter gemogen.

Het is deze gecreëerde DE WET sound in het gitaar, drum en bas spel die de band zo  herkenbaar maakt.

Uitschieters voor mij uit de eerste set: The Bird, Lonely Road  en het fraai uitgevoerde nummer Days Are Numbered met aan het eind fraaie jazzy solo’s van gitarist Edmond Bravenboer.

Vroonphotomotion

Prima begeleid door de achter zijn uit  de kluiten gewassen drumstel op zijn blote voeten stevig en uitstekend drummende Melvin Hage (”Op blote voeten spelen is lekker. Zo geleerd als tiener. Echt contact met je instrument“), aldus de drummer, samen met de gedegen spelende olijke bassist Roger Groen.

In de tweede set werd het feestje  compleet met een groot aantal bekende covers. Waaronder  “De Wet uitvoeringen” van Voodoo Chile en Foxy Lady en een fraaie  medley uitvoering bestaande uit onder  meer de meezing nummers: You Really Got  Me en Zombie Nation. Bij dit nummer gingen dan ook veel (dans) voetjes de vloer op.

(zie Video).

Conclusie:

In de inleiding refereerde ik naar de  agenda van de band met optredens in het bekende club circuit en op diverse festivals. Toen ik de bandleden aan het eind van het optreden dan ook vroeg of ze geen spijt hadden hier op het  podium te hebben opgetreden in plaats van op bekende muziek festivals zoals Drijf in Blues in Giethoorn en Brij Blues Night in Workum … waar ze ook  deze avond hadden kunnen optreden. Was het antwoord: “Daar konden wij inderdaad deze avond ook spelen. Maar het Bluescafé was ook kicken! Was absoluut geen straf om ons aan ons woord te houden!”

Inderdaad. Het aanwezige publiek werd  tijdens het bijna twee en half uur durende enthousiaste optreden getrakteerd op  een prima portie gevarieerde gitaar/power blues-rock. Rond één uur middernacht was een geslaagd muziek feestje afgelopen.

De komende periode is DE WET zowel in  het club circuit als op een aantal festivals live te horen. Als het trio in de  beurt bij je een optreden heeft , ga ze dan beslist live horen en zien en oordeel dan zelf … Zie toerschema.

Het Rotterdamse Trio komt na hun  succesvolle optreden van afgelopen zaterdag terecht weer op herhaling in het Bluescafé Apeldoorn.

Website: http://www.dewetmusic.com/

Facebook: https://www.facebook.com/dewetmusic

Concert data:

28 augustus 2014  Spiegeltent Naaldwijk 
4 oktober 2014  Kingsnakes Festival Rossum 
11 oktober 2014  Café De Bel Rotterdam 
19 oktober 2014  The Shack Oude Meer 
8 november 2014  Blues aan Zee Festival  Monster
23 november 2014  Café Lokaal Heemskerk 
29 november 2014  Lokaal Vredebreuk Den  Haag

Video’s

The Bird

Medley: You Really Got Me/Zombie Nation & More’

Lonely Road

Days Are Numbered

https://www.youtube.com/playlist?list=PLSUHnu8Kt8GXbRmweVDbuac5MbVJfNed9


Ook op Blues Magazine ...