David Gogo & MonkeyJunk
Bluescafe, Apeldoorn
4 Februari 2011

David Gogo

Tekst: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon / Videos: Peter Vroon & Bluescafeapeldoorn

Verrassend optreden van MonkeyJunk uit Canada in het voorprogramma van David Gogo in  Bluescafe Apeldoorn.

Afgelopen vrijdag was het Concert van Blues(rock) gitarist David GoGo. Een gitarist die regelmatig  het gezellige Blues café van eigenaar Jan Kerseboom aandoet en garant staat voor een stevig portie dampende blues(rock) met daarbij ook heerlijk portie Slide in zijn gitaarspel. Nou dan weet je het wel bij mij.

In de extra nieuwsbrief van Jan Kerseboom die ik in mijn mailbox dezelfde dag nog ontving werd aangekondigd dat een voorprogramma  was ingelast met de band MonkeyJunk uit Canada. Kende deze band niet dus..op hun website http://www.monkeyjunkband.com  en youTube wat rond gesnuffeld. MonkeyJunk is: Swamp R&B Soul Boogie Bedroom Funk. Bedroom Funk…???  Maar zag er in ieder geval veelbelovend uit. Een band die in hun relatief korte bestaan nogal wat prijzen en nominatie inde wacht hebben gesleept. In 2009 bereikten zij onder meer de finale  van The International Blues Challenge(IBC) in Memphis, waar ze als derde eindigden.

Op mijn fiets gesprongen en snel die avond richting Bluescafe Apeldoorn.

Bij aankomst volle bak..
De als voorprogramma aangekondigde band MonkeyJunk speelde een aantal nummers van hun debuut album “Tiger In Your Tank”.
Wauwwww… Dit Trio bestaande uit Matt Sobb op drums, Tony D op (lead)Gitaar/Slide gitaar en Steve Marriner(vocals,harmonica ,hammond & gitaar) maakte  vanaf het openingsnummer: Wilie Dixons : I Wanna Put A Tiger In your Tank”  diepe indruk op het aanwezige publiek! Vervolgt werd eigen werk: ‘When Push Comes To Shove,’
Gevolgd door een weergaloos mooi uitgesponnen nr : * ‘Pay the Cost” met subliem Harmonica spel van Steve Marriner en ‘Dirty gitaar licks”van Tony D.(*zie de Video). Geëindigd  werd tenslotte met  het nr. Gutsy.
Inderdaad heerlijke ‘ Swamp R&B Soul Boogie Bedroom Funk Blues!!” Sexy Blues dus ..

Maarr…S.it! Veeeeeel te kort optreden!.. Dit optreden had veeeeeeeeeellll langer voor mij (en vele andere aanwezigen) mogen duren. Na het optreden de band leden gecomplimenteerd met hun uitstekende debuut op Nederlandse bodem. Een band  waar we zeker meer van zullen horen. In ieder geval hou ze in het vizier!
In 2012 keren ze weer terug voor een tour in Europa. Binnenkort meer over MonkeyJunk.

Hierna betrad hoofdact David GoGo het podium…

Canadese Blues Rock Gitarist David Gogo speelde weer als vanouds heerlijke stevige Blues(rock) met een finke portie vette slide. Waarbij uiteraard David’s bekende Show elementen:
1-het leeg drinken al spelend van een flesje bier en het flesje gebruiken als slide
2-spelen tussen het publiek
3-al spelend naar buiten lopen en als ‘straatmuzikant’ verder spelen
4-terug het café in en aan de bar verder spelen.

En uiteindelijk al spelend aan de bar een Jagermeister nuttigen om vervolgens weer het podium op te klimmen en weer ‘normaal ‘tekeer’ te gaan op zijn gitaar.

Party time dus.

David Gogo

David speelde nrs van zijn diverse albums. Waaronder van zijn Cd “Different Views”.  En verder onder meer (slide) nrs van Johnny Winter, Jeff Healy enz . Het was weer als vanouds met deze energieke vriendelijke gitarist uit Canada : een heerlijke Bluesavond.
Gewoon zoals ik David Gogo altijd meemaak tijdens zijn optreden in het Bluescafe.
Prima Gitaarspel met hier en daar een flink portie show (zie verder bijgaande Video impressie.) Rest nog te vermelden dat David al jaren werkt met uitstekende Nederlandse muzikanten in de band (waaronder Jasper Mortier -bas).

Met de CD” “Tiger In Your Tank” in mijn zak van de verrassing van deze avond de band: MonkeyJunk  fietste ik tevreden huiswaarts. Al fietsend dwaalde mijn gedachten terug naar hun optreden…
Gelijk nog dezelfde avond het album in de ‘gleuf’ van mijn muziek tank” gestopt en….
Ritchie Hayward (Little Feat) heeft gelijk!

Quote: Loved your CD. Some really cool tunes. I will find myself listenig to it over and over again.

*Binnenkort meer over MONKEYJUNK.
For Bookings : zeb@vl.videotron.ca
(514)830-4932
Management: monkeyjunkmusic@hotmail.com

MonkeyJunkband

VIDEO IMPRESSIES

MONKEYJUNK!(CAN) @ Bluescafe 4 feb 2011 & MORE

DAVID GOO @ Bluescafe Apeldoorn 4 feb 2011

Websites:
www.bluescafe.nl
www.monkeyjunkband.com
www.davidgogo.org


Ook op Blues Magazine ...