Danny Bryant

support act Demolition brothers

14 oktober 2022
Willem Twee, ‘s-Hertogenbosch

Danny Bryant

Het was alweer een tijdje geleden dat ik in de W2 concertzaal was in Den Bosch, een uitgelezen plek voor een fijn blues concert. Door de geleidelijke helling heb je overal goed zicht op de band en dat is fijn ook voor de wat kleinere blues liefhebbers onder ons.

Tekst: Jos Verhagen / Foto’s: Marco van Rooijen.
Meer foto’s van deze avond, zie Fotoalbum Danny Bryant 2022

De avond opende met de Demolition brothers, de Nederlandse band gebouwd rond Big Rich (Richard van den Elzen) bestaat verder uit Eric Labadie drums, André Dieterman gitaar (ook bekend fotograaf) en Kristian van Daalen bas. De muziek die zij brengen zit vol power je moet hierbij denk aan The Red Devils. Big Rich gaat dan ook als een duivel te keer op zijn mondharmonica. Het wordt goed ontvangen door het aanwezige publiek en ik zie menigeen enthousiast meebewegen. Aanstekelijk werkt het enthousiasme van Big Rich, het gitaar geluid daarentegen was met de vele echo lastiger te duiden. In de nummers waar Big Rich niet mee deed klonk Andre Dieterman veel beter. Het mocht echter de pret niet drukken, een puik voorprogramma.

Demolition Brothers Feat Big Ritch

Demolition Brothers Feat Big Ritch

Demolition Brothers Feat Big Ritch

Na een korte ombouw pauze betrad Danny Bryant het podium. Dit optreden was drie jaar geleden al gepland maar vond vanwege de Covid nu pas plaats. Het ontlokte bij Danny diverse opmerkingen in de trant dat hij blij was weer op het podium te staan maar dat hij in tegenstelling tot vele anderen geen Covid lockdown plaat gemaakt heeft maar met Rage to survive wel een plaat heeft die je in retrospect aan de Covid crisis zou kunnen refereren. Van deze plaat kregen we diverse nummers voorgeschoteld zoals the Rage to survive, Invisible me, Rescue me, Make me pay en Rains stopped play. Ik weet niet of het aan mij lag maar mij bekroop het gevoel dat Danny ook weer moest wennen aan optreden, zijn stem en ook het gitaarspel waren in het begin nogal slordig. Toch bezit de man de gave om met zijn gevoelige gitaarspel de zaal stil te krijgen. Gesteund door de geweldige toetsenist Tom Hughes, die van Danny volop de ruimte kreeg om te excelleren, waren de slowblues nummers geweldig om naar te luisteren en van te genieten. Het piano werk in het gevoelige Painkiller was magistraal.

Danny Bryant

Luca Holkenborg

Danny Bryant & Luca Holkenborg

Onder de noemer van “I don’t often bring on a special guest” betrad het 13 jarige Nederlandse bluesgitaar talent Luca Holkenborg het podium. Als twee jarig jongentje had Danny Bryant zijn plastic luchtgitaar al eens gesigneerd en nu 12 jaar later deelt hij het podium met Danny Bryant. Ik zag hem bij Bluesrock Tegelen als eens aan het werk en daar was hij erg zenuwachtig. Daar was hier geen sprake van en als een volleerd blues artiest trok hij gelijk fel van leer. Voor ons blues liefhebbers is het goed dat er zulk talent opstaat, jongens als Luca, de Engelsen Jack Austin Dempsy en Toby lee, die samen met de Noorse Otto Junior de blues toekomst moeten veilig stellen. Je zag aan Danny dat ook hij er plezier in had deze jongen aan het werk te zien. Na dit intermezzo knalde Danny en zijn band er nog een paar fijne nummers uit zoals de mooie blues ballad Westport en the bottle runs dry. Na een wat stroeve start toch een fijn optreden.

Danny Bryant

Danny Bryant is deze tour nog vijfmaal te zien in Nederland
21 oktober Bibelot Dordrecht
22 oktober Bolwerk Sneek
23 oktober poppodium Duycker Hoofddorp
9 december Corneel Lelystad
11 december De Flux Zaandam

Danny Bryant

Danny Bryant

Danny Bryant

Danny Bryant

Danny Bryant

Danny Bryant & Luca Holkenborg

Danny Bryant & Luca Holkenborg

Meer foto’s van deze avond, zie Fotoalbum Danny Bryant 2022


Ook op Blues Magazine ...