Daniel Norgren & Anders Grahn
26 April 2013
Paradiso (kleine zaal), Amsterdam

Tekst: Daan Zeegers

Wanneer Daniel Norgren en Anders Grahn het podium betreden vallen de heren op door hun versleten baseballpetjes, ongeschoren gezichten(inclusief foute snor), halflang warrig haar en een rood geruit bloesje. De Scandinavische mannen maken een ruige, stoere indruk.

Daniel Norgren en zijn vaste bassist spelen de avond plat en de zaal geniet. Het publiek verdient wat mij betreft ook een pluim. Na afloop van elk nummer werd er erg enthousiast geapplaudiseerd en er werd overduidelijk genoten. De zaal heeft zeker bijgedragen aan het sfeertje dat er heerste.

Dat het publiek genoot, was niet gek. Waar andere grote blueshelden als Matt Schofield en Ian Siegal hun muziek origineel spelen door de nummers net even virtuoser te laten klinken, doet Norgren een stapje terug. Heel basic speelt hij één ’thema’ het gehele nummer door afwisselend met bridges en solo’s. De muziek van Norgren is toegankelijk, makkelijk te beluisteren en overspoeld met emotie.

Naast het bekende repertoire speelde Norgren een aantal nummers die hij de avond van tevoren geschreven had. Bassist Grahn had de nummers nog niet eerder gehoord en vooraf nam het duo nog even snel de akkoorden met elkaar door.

Om Norgren te omschrijven valt het best de term ‘eenvoud’ te benoemen. De muziek en looks zijn heel basic en hierdoor heerst er een authentiek sfeertje. Mocht u in de gelenheid zijn deze heren nog eens live te kunnen zien, twijfel niet en grijp die kans! Gegarandeerd een leuke avond.

Daniel Norgren
(Archief foto)


Ook op Blues Magazine ...