Cuby & Blizzards
BluesinWijk
Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
28 mei, 2011

Tekst: Claudia Dollbaum/ Foto’s: Marcel Wolthers

Bij aankomst worden we zoals altijd weer hartelijk ontvangen door het bluesteam, Arie, Anton en Frans. Enne, echte hartelijkheid verveelt nooit hé.  
Na de start van BluesinWijk in 2008 hebben er al veel kwaliteitsbands Wijk bij Duurstede aangedaan. Vanavond zijn we echter hier voor dé blueslegende van Nederlandse bodem.
Niet voor niets is Harry Muskee de eerste in de Dutch Blues Hall Of Fame. Al maanden is het Calypso Theater uitverkocht en dat is te merken als de zaal al om 8 uur vol begint te stromen.
Cuby & Blizzards op de planken van Wijk bij Duurstede weten te krijgen is dan ook één van de absolute hoogtepunten uit het bestaan van Blues in Wijk”. Men is duidelijk blij dat deze band  in hun stadje staat!
Om 21.00 is de zaal tjokvol met een wat rijper ogend publiek, en kan het bluesfeest beginnen.

Foto Concertverslag: Cuby & Blizzards – BluesinWijk, 28 mei 2011

De band is 8 man sterk, en vult het hele podium. Direct valt op dat Harry nog steeds over een goed geoefende zangstem beschikt. Hij wordt bijgestaan door een strak gedreven ritmesectie, puik toetsenwerk, bijzonder fraai gitaarspel en 3 man koperblazers waar de vonken van af vliegen. Vooral met de blazers erbij wordt het een catchy geheel. De hele band klinkt net als Harry, strak en goed. Kortom, het geheel staat muzikaal als een huis. En jawel; de zaal is stil, het publiek staat duidelijk te genieten van de band. Er wordt voor Wijkse begrippen in de zaal zelfs opvallend weinig gekwebbeld! Het publiek raakt gedurende het concert ook steeds wat losser, en met name bij de up-tempo nummers komt er steeds meer reactie vanuit het publiek. Er wordt duidelijk genoten, weliswaar op een hele beschaafde manier.

Foto Concertverslag: Cuby & Blizzards – BluesinWijk, 28 mei 2011

Foto Concertverslag: Cuby & Blizzards – BluesinWijk, 28 mei 2011

Het wordt duidelijk dat de muziek van Cuby & Blizzards de tijd goed doorstaan heeft.
Cuby & Blizzards spelen in 2 sessies van krap, 45 minuten…….
Makkelijk, want zo kan er in de lobby ook nog naar voetbal worden gekeken (Ook in Wijk bij Duurstede zijn er dus mensen die kunnen multi-tasken!). Het concert wordt natuurlijk afgesloten met enkele Cuby klassiekers, waaronder het welbekende Window Of My Eyes, waar de zaal ziende ogen op wegdroomt. En dan is het feest al weer voorbij. Je kan er eigenlijk kort over zijn, al met al is dit een bijzonder geslaagde avond geweest. De oprichters van “Blues in Wijk”zijn dik tevreden en lopen van trots te stralen. Het publiek heeft genoten van een puike en strak spelende band en dat was goed te zien aan de opgetogen gezichten.

Foto Concertverslag: Cuby & Blizzards – BluesinWijk, 28 mei 2011

Dat de band nog steeds over een Die-Hard fanclub beschikt werd duidelijk toen, tijdens de huldiging van Harry Muskee, herinneringen van dik 40 jaar geleden werden opgehaald. Op de Puch naar de toen welbekende Texelse muziektempel Sarasani om Cuby te zien.
De Puch is ondertussen ingeruild voor een leuke middenklasser en iedereen is ondertussen wat grijzer geworden, maar de liefde voor de muziek van Cuby is gebleven.

Foto Concertverslag: Cuby & Blizzards – BluesinWijk, 28 mei 2011

Website: www.bluesinwijk.nl

Meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/metrique


Ook op Blues Magazine ...