Cuby and the Blizzards
CD Presentatie
De Lantaarn Hellendoorn
Donderdag 19 maart 2009

Door: Wim Velderman – www.hofstreek.nl | hofstreekhotel.web-log.nl

Brothers in Blues

Ze hebben elkaar gevonden ,de 2 Drenten die handelen in de blues. Harry Muskee en Daniël Lohues schreven teksten en muziek voor een nieuwe cd van Cuby . Lohues doet ook de productie en Anton Corbijn tekent voor de foto’s op de cd-hoes van Cats Lost.

Bij een nieuwe cd hoort een tour. Bluesminnend 40plus (80% man,waarvan 30% kalend) was donderdag avond naar de uitstekende concertzaal De Lantaarn in Hellendoorn getogen om het try-out concert bij te wonen.

Feitelijk was er niet veel veranderd in al die jaren. De band begon zichtbaar zenuwachtig op een wel heel vol podium. De nummers voor de aangekondigde cd waren nog niet allemaal af en enige improvisatie was gewenst.

Echter na de eerste klanken bleek dat Muskee en de zijnen er iets speciaals van willen maken dit jaar. Oude nummers met een nieuw arrangement – waar goed over was nagedacht – en uitgevoerd met een complete blazerssectie: trompet,tenorsax,trombone. Goed gearrangeerd. Op “Too blind to see” werden ook al eens blazers gebruikt. Mooie aanvulling.

Low Country Blues wordt de single, geschreven door Lohues, (af en toe wat steenkolen Engels), verder een mooie slow-blues. Deed me soms denken aan Window-of- my–eyes.

Stranger-over de underdog- mooie uptempo song strak gespeeld en tekstvast gezongen. Harry heeft het snel naar zijn zin: sigaretje,flesje bier.

Grote hilariteit bij de start van Deadline, de tekst is blijkbaar vers, staat op papier en Muskee zet met enige gêne de leesbril op. Zingend vanaf papier, gehouden op een leesafstand van de volle armlengte ,blijkt het een prachtige song. Melancholie klinkt in vele songs, afgewisseld met stevige Chicago-blues.

Erwin Java speelt als vanouds, prima rhythm-sectie. More than I can ask for, TV-blues, The devil made religion, Blues is a bad habit. Prima songs.

Afmixen die cd , snel in de verkoop gooien en vergeet niet het live te beluisteren. Muskee vertrekt na deze tour weer naar zijn island-in-the-sun. Wie weet hoe lang het duurt eer er weer een cd komt. Goed werk.

Website Cuby and The Blizzards : home.wxs.nl/~dbron/cuby0.htm

Schrijf ook een review!
Bezoekt u concerten? BluesMagazine.nl vindt het altijd leuk om uw concert ervaringen te horen en te delen met de vele bezoekers van de site. Verslagen, foto’s, en dergelijke kunnen gemaild worden naar webmaster@bluesmagazine.nl, of via ons contact formulier

Ook op Blues Magazine ...