Blues Night: Danny Bryant and the Red Eye Band
Support: Tough N Tender
J.J. Music House te Zoetermeer
30 november 2012

Danny Bryant

Tekst: Hananja Verduyn / Foto’s: Richard Drukker

Een natte ongezellige en frisse vrijdagavond. Ik was op weg naar een warme blues/rock avond. Die warmte zou komen van de twee bands die deze avond zouden spelen. Van de locatie wist ik het nog niet, J.J. Music House te Zoetermeer. Ik was er nog nooit geweest.
Na mijn auto op de parkeerplaats te hebben gezet moest ik nog een paar honderd meter lopen via het fietspad naar de locatie, precies zoals het op hun site beschreven staat. In de verste verte geen huis te bekennen, dus een prima plek om muzikaal lekker uit je dak te gaan.
Ik was vroeg, dus had ik even de tijd om me te oriënteren.
J.J. Music house is een venue met een klein podium, lekker knus, ruimte voor zo’n 100 bezoekers denk ik zo. Buiten is er een riant terrein om bij mooi weer ook nog allerlei muzikale festiviteiten te organiseren.
Voor deze avond stond buiten een ruime tent opgesteld om de rokende bezoekers een droog onderkomen te bieden voor een pulmonaal recreatief moment. De familie die JJ Music House runnen, hebben dus oog voor detail.

tough-n-tender

Ook even de tijd om met de mannen van Tough N Tender bij te praten. Zanger Jay Bodean, die we kennen van South Side Blues Revue, en nu dus ook de vaste zanger van Tough N Tender, zou vanavond voor de derde achtereenvolgende keer optreden met de band.
De band startte met een nummer van oorspronkelijk Bo Diddley, “Before You Accuse Me”.
Gedurende de hele set werden blues covers ten gehore gebracht op een zeer aangename wijze.
De links handig spelende Ber van Zanen speelt gitaar met zijn hele lichaam. Prachtige gezichtsuitdrukking en enthousiast van het podium springen om zich tussen het publiek te voegen.
Als de gedistingeerd uitziende Jay Bodean tijdens “Hoochie Coochie Man” de zin everybody knows i’m here zingt,  dan kan ik stellig zeggen dat we dat inderdaad weten. Hij brengt de nummers ten gehore zoals de naam van de band is, rauw, stevig, en soms heel gevoelig. Heerlijk om naar te luisteren.

tough-n-tender

Samen met Ed Bothoff op de bass en Frans van Rooijen op de drum blijkt ook vanavond de band dus weer te getuigen van een uitermate goede formatie. Nummers als “Key to The Highway” (mijn favoriete versie is die van Eric Clapton met Doyle Bramhall II op de bluesharp) swingt aan alle kanten.
Het publiek had het erg naar zijn zin, gezien de voetjes die niet stil konden blijven staan.
Na afloop konden de bandleden zelf ook heel tevreden zijn. Ze waren terecht trots op het feit dat, ondanks de zeer korte samenwerking met de zanger, ze een prima staaltje (blues)muziek ten gehore hebben gebracht.

danny-bryant

Hierna kon het gezellige publiek zich opmaken voor Danny Bryant en zijn Red Eye Band.
Was voor mij alweer een poosje geleden dat ik Danny heb zien spelen, de dvd opname was voor mij de laatste keer, dus ik had er ontzettend zin in.
De fotograaf, die op speciaal verzoek van de mannen van Tough N Tender was gekomen, had tegen me gezegd dat hij Danny en zijn band niet kende en dan ook niet lang zou blijven. Ik kan u zeggen dat deze heer tot het allerlaatste is gebleven. Totaal onder de indruk van de tederheid en de gevoeligheid waarop onze Danny de snaren bespeeld werd er geboeid geluisterd. Nummers als “Fly Away” en “Always With Me” gaf ook vanavond de bezoekers weer aangenaam kippenvel. Maar ook de stevige gitaar riffs en solo’s bij nummers als “Heartbreaker” en het lekkere stevige drumwerk van de stoere Trevor Barr maakte dat een avondje met Danny en zijn RedEye Band er altijd één is die nog lekker lang na huivert in het muziek bloed van de aanwezigen. De manier waarop deze band de instrumenten bespeelt is er één waar je ontzettend blij van wordt.

danny-bryant

Helaas waren er toch ook weer wat aanwezigen die op de momenten dat het muisstil moest zijn toch door bleven kletsen. Maar desalniettemin heeft iedereen genoten van de uiterst vriendelijke Danny die er af en toe probeert uit te zien op het podium als een Engelse Bull, maar wat hij absoluut niet is.
Danny heeft op 22 december a.s nogmaals in ons land een optreden in zaal Overberg in St. Michielsgestel en in April 2013 wordt een nieuw album verwacht.

Ik kan concluderen dat het een heerlijke blues/rock avondje is geweest, nieuwe mensen leren kennen, waaronder ook de sympathieke mensen van JJ Music House.

Meer foto’s van deze avond zijn te zien op de site van Tough N Tender en op de FB pagina van Richard Drukker.

Website:
www.dannybryant.com
www.toughntender.com
www.jjmusichouse.nl


Ook op Blues Magazine ...