BluesMotel

Concertverslag: BluesMotel – Miles, Amersfoort, 16 maart 2014

Tekst en foto’s: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee). Meer foto’s Patrick

Hoewel BluesMotel nog één gig te gaan heeft voordat het écht over is (te weten zaterdag 22 maart, De Melterij, Wormerveer), leek het afgelopen zondag in Amersfoort wel of de final gig al gespeeld werd. Miles was vol met vele bekenden van BluesMotel en het meeslepende enthousiasme en de energie die de band van het podium over het publiek heengoot, uitte zich in een dansende en meebrullende massa.

Het aantal keren dat ik BluesMotel live op de planken heb gezien is niet meer op één hand te tellen, maar wat het vandaag helemaal bijzonder maakt is dat het voor mij echt de laatste keer is dat ik de band ga zien. BluesMotel stopt ermee. Gitarist Tim Benniks gaat binnenkort verhuizen naar en werken in Frankrijk en dat maakt het logistiek – zacht uitgedrukt – erg lastig elke week met de band op te treden. Alle succes van de wereld voor Tim natuurlijk, maar het is toch met iets van weemoed dat ik rond 15.00 uur die middag Miles in Amersfoort binnenstap, een gevoel dat velen delen die ik spreek.

BluesMotel

Wordt het dan ook een weemoedig of treurig optreden? Nee. Verre van dat zelfs. De band knalt, brult, brandt fluistert en loeit zich door de drie sets en twee toegiften heen met een dosis energie die de gemiddelde Red Bull fabrikant jaloers zou maken. En ook het enthousiasme van de bandleden – altijd al volop aanwezig geweest – golft als een warme deken door de kroeg heen. De grote grijns van Tim? Check. De enorme lol die Kevin de Harde (vocals & harmonica) en Micha Sprenger (gitaar) hebben? Aanwezig. Zeer. Voeg daarbij de nadrukkelijke lach op het gezicht van Hans Wielaert (bas) en Frank van Tijn (drums) en je weet dat hier een band staat die geniet.

En dat genieten gold ook voor het publiek. Of denkt u dat een dansende menigte tijdens bijvoorbeeld Boom Boom, Out Go the Lights en Mellow Down Easy uit hun dak gaan omdat ze zich vervelen? Dacht het niet hè? De band speelde strak, gedreven en regelmatig plaatsen de bandleden zich – letterlijk – in de spotlights voor hun moment van glorie. Tim bijvoorbeeld tijdens Key To the Highway met een uitgebreide solo of Micha en Tim samen met een solo tijdens Bleedin’ Heart; Kevin gedurende Long Distance Call; zelfs de immer bescheiden Hans en Frank waagden zich aan een (voorzichtige) solo. En als mooie kers op de slagroom leverde de vader van Hans tijdens Washed Out Like Dirt ook een bijdrage op het podium.

BluesMotel

Na drie sets, een stomende toegift van Sweet Home Chicago en One Bourbon, One Scotch, One Beer was het met het allerlaatste nummer Just a Dream toch echt gedaan voor vanmiddag. Een knallend en zeer enthousiast onthaald BluesMotel flikte het een laatste keer in Amersfoort om het publiek kapot te spelen. Een weemoedig optreden? Misschien toch een beetje. Maar wát een manier om – voor mij althans – je final gig te spelen. Dank boys van BluesMotel voor de geweldige afgelopen jaren.

Het allerlaatste optreden van BluesMotel is zaterdag, 22 maart 2014 in Wormerveer, Cafe de Melterij (Adres: Wandelweg 76). Tijd: 22:00 uur.

BluesMotel

Setlist

1. Hard Lovin’
2. Can You Take It
3. Insomniac Blues
4. Key To the Highway
5. Woman On My Mind
6. The Blues I’ve Seen
7. Low Down Dirty Shame
8. Boom Boom, Out Go the Lights
—————————————————
9. Just a Dream
10. Bleedin’ Heart
11. Hoochie Coochie Man
12. High Tide
13. Spoonful
14. Bound To Drive You Crazy
15. Don’t Stay Out All Night
16. Mellow Down Easy
—————————————————
17. Don’t Stay Out All Night
18. Built for Comfort
19. Smokestack Lightnin’
20. Long Distance Call
21. Washed Out Like Dirt
22. Stop Breakin’ Down
—————————————————
23. Sweet Home Chicago
24. One Bourbon, One Scotch, One Beer
—————————————————
25. Just a Dream

Website: www.bluesmotel.nl

BluesMotel, 16 maart 2014

Ook op Blues Magazine ...