Billy Brandt & Sarana VerLin
15 mei 2013
Bluescafe Apeldoorn

Sarana VerLin Billy Brandt

Tekst: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon / Video’s: William Lindner

Mooi intiem ‘Celticana’ concert van Billy Brandt en Sarana VerLin in Bluescafe Apeldoorn

In de programmering van Clubeigenaar Jan Kerseboom is er elk jaar naast uiteraard blues ook ruimte voor andere muziek genres. Zoals deze avond voor het genre ‘Americana’.  Over het algemeen wordt hier muziek mee getypeerd die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje.

Billy Brandt en Sarana VerLin. Een duo die bij  wat insiders van het “Amerciana’ genre wellicht bekend is,  maar was voor mij  tot deze avond nog een totaal onbekende duo.
In Amerika dus niet , want hun prijzenkast is  al een aardig vol met diverse Muziek Awards. En zijn zij veelvuldig te bewonderen op de grote Amerikaanse Folk festivals. Deze twee zeer getalenteerde muzikanten uit Detroit spelen een originele mix van Folk, Rock, Celtic en Americana en werden  veelvuldig onderscheiden met diverse Detroit Music Awards in de folk, country en rock categorie.Zelf noemt  zangeres violiste  Sarana VerLin  dit ‘Cetlicana”. En dat is eigenlijk heel treffend benoemd na het bijwonen van het mooie intieme concert afegelopen woensdag. De stijl van dit Amerikaanse duo is een  inderdaad een  fusion van diverse stijlen zoals Pop, Folk, Rock, Alt-Country, Celtic en Americana.

Saran Verlin

Een select groepje muziekliefhebbers was op deze woensdag voetbal finale avond aanwezig voor dit optreden. En spijt hebben zij niet gehad van hun keuze.
Want wat deze twee Amerikaanse Topmuzikanten uit Detroit lieten horen was  Folk, Rock, Alt-Country, Celtic , Americana  van de bovenste plank.
Het was een waar genoegen om deze ‘Celticana cocktail’ van diverse muziekstijlen deze avond te beluisteren.
Er werd een gevarieerde selectie nummers van de ca. tien uitgebrachte  cd’s  ten gehore gebracht.
Zoals  fraaie uitgevoerde  nummers  van met name van hun begin deze maand verschenen nieuwe album Going Home  met zoals, The Longest winter,  , You Dont’Know   en  Hogback Road. En bijvoorbeeld een nummer van hun *CD “LIVE from Billy’s  Basements “: Gravity Down. (* Een aanrader trouwens deze Live cd  die een goede indruk van hun live optredens laat horen).

Billy Brandt

Video’s
Hogback Road

Billy Brandt & Sarana VerLin - "Hogback Road" 15 may 2013 @ Bluescafe Apeldoorn NL

Gravity Down

Billy Brandt & Sarana VerLin - "Gravity Down" 15 may 2013 @ Bluescafe Apeldoorn NL

Zowel qua zang als gitaar spel  en viool  mandoline lieten zij horen en zien  dat wij met twee uitstekend artiesten te maken hebben. Die dit genre tot in de finesses beheersen.  Beiden zijn gezegend met een prima zangstem. Elkaar prima aanvullend tijdens de uitgevoerde nummers .Het dromerige vioolspel van Sarana VerLin en het wat meer stevige solo werk van Billy Brandt op de  akoestische gitaar afgewisseld door fraai  mandoline snarenspel  van Billy Brandt.

Inderdaad werd bevestigd wat in de aankondiging  voor dit optreden werd geschreven : ..”Stel je aan de ene kant de intieme vocalen voor van Joni Mitchell met de vibes van Stevie Nicks.. gecombineerd met de DNA van Neil Young en de stem van Gram Parsons aan de andere kant.. voeg daar de genoegzaam gemengde harmonie van ritmisch gitaar en viool aan toe en je hebt het over het duo Sarana VerLin en Billy Brandt…”
Wil je dus genieten van een mooi intiem concert “Celticana” .. Je hebt nog slechts twee mogelijkheden voor dat zij hun Europese tour verder vervolgen in Engeland.
Billy Brandt en Sarana VerLin  zijn nog te beluisteren op:

Vrijdag 17 mei:  O’Ceallaigh Irish Pub www.oceallaigh.nl  (Groningen, NL)
En Zaterdag 18 mei:  CC Muziekcafe www.cccafe.nl (Amsterdam, NL)

Video
Sarana VerLin & Billy Brandt LIVE

Playlist: BILLY BRANDT @ SARANA VERLIN 15 may 2013 @ Bluescafe NL
Bekijk deze playlist op YouTube

Websites:
Sarana VerLin & Billy Brandt: http://billyandsarana.com/
Sarana VerLin : http://saranaverlin.com/
Sarana VerLin YouTube: http://www.youtube.com/user/blueviolin919
Billy Brandt http://www.billybrandt.com
Billy Brandt YouTube: http://www.youtube.com/user/billyscottbrandt
Bluescafe Apeldoorn: www.bluescafe.nl


Ook op Blues Magazine ...