IMG_0680

Big Daddy Wilson
De Amer, Amen
21 december 2012

Tekst en foto’s:  Herman Keverling Buisman.

Op de kortste dag van het jaar, waarop het einde van de wereld door de Maya’s werd voorspeld, togen mijn zoon en ik naar Amen, het gehuchtje onder de rook van Grolloo(D).  Met natte sneeuw kwamen we aan en we werden welkom geheten door Jan de Haan, een van de programmeurs.
Klokslag acht uur, ging het licht uit in de “concertzaal” en kwamen de heren door het publiek het toneeltje opgelopen.

Big Daddy Wilson is de bijnaam voor Wilson Blount, geboren in North Carolina en als militair gelegerd in Duitsland, kwam hij op zijn dertigste in aanraking met de blues. Hij doet de zang en percussie en speelt af en toe acoustische gitaar.

De basspeler, Detlef Blanke uit Duitsland, bespeelt de 5- snarige bas met verve en deed zelfs een nummer slide, wat toch weinig wordt vertoond. De derde man is de gitarist Italiaan Roberto Morbioli, die grommend en snuivend zijn werk met veel passie doet. We zaten er op een metertje afstand echt van te genieten: prachtige solo’s!

IMG_0667

Zowel soul, blues als roots werden ten gehore gebracht. De sfeer op de hele avond was ontspannend. Het trio had aangegeven, dat er drie setjes zouden worden gespeeld, dus twee pauzes, waarin het publiek zich even kon vertreden met een hapje(gehaktbal!) en een drankje. Met zijn soms grappige vertelsels, dan weer ernstige verhandelingen tussendoor en een prachtige diepe stem hadden wij ons geen moment verveeld.

Na drie sets en een toegift was, zoals te doen gebruikelijk, iemand uit het publiek, die het dankwoord deed. Om kwart over elf gingen we in de kou en natte sneeuw weer huiswaarts.
De wereld was wel niet vergaan, maar we waren wel een fijne ervaring rijker!

Noot van de redactie: ook in het voorjaar van 2013 doet Big Daddy Wilson ons land aan voor enkele concerten!
Kijk in onze concertagenda voor de data.

http://www.bigdaddywilsonb.de/

IMG_0644