Bex Marshall – Fortuna 2024 Release Tour

21 Maart 2024
Bluescafe, Apeldoorn

De Engelse Blues Award winnares en viervoudig European Blues Awards genomineerde Bex Marshall verdient een groter publiek in Nederland

Bex Marshall concertfoto

Tekst en Video’s : William Lindner| Foto’s Peter Vroon

We hebben er een paar jaar op moeten wachten na haar verrassende optredens in 2015 en 2016 was de Engelse Bluesvrouw zanger gitarist composer Bex Marshall terug in het Bluescafe Apeldoorn en presenteerde zij na ruim 10 jaar haar met lovende recensies ontvangen deze maand uitgebrachte album ‘Fortuna’.

Bex Marshall concertfoto

Met haar gruizige stem trakteerde Bex Marshall de aanwezige liefhebbers in een drie sets concert naast uitvoeringen van nummers van dit album ook nummers van haar haar eerdere albums en een aantal uitstekende cover versies van een aantal klassiekers.

Bex is bij haar optredens net als in 2015 zoals altijd gekleed in kleurrijke excentrieke Rockartist outfit. Zo ook deze avond. Citaat uit het verslag van 2015: “Zij lijkt zo weggelopen te zijn uit het werk van Richard Yates; de Amerikaanse schrijver (1926-1992) die vooral schreef over de rauwe kant van de Amerikaanse Droom. Te midden van de rauwheid van het dagelijkse leven staat hier een zangeres die werkelijk in staat de mooie kant te laten zien van het leven; een tegenpool op alle dagelijkse ellende die het journaal steeds weer over ons uitstort.”(..)

Een avond waar men weer kon genieten van een heerlijke mix van slide, bluesrock, ragtime en roots pickin. Haar krachtige stem roept vaak een vergelijking op met onder andere voorbeelden van haar:Tina Turner, Janis Joplin en Bonnie Riatt. Maar met name haar gitaarspel is weergaloos goed.

Bex Marshall concertfoto

Deze avond bovendien veel ‘inbreng’ op het podium van Nederlanders .
Deze keer werd zij prima begeleid door de Nederlandse muzikanten:
Remco Engels: drums,
Bas Bach: bas, en
Francesco Frentrop: Keys
En speelde Bex zowel op haar Ozark 3135 Resonator als op haar prachtig ontworpen Teye Apache gitaar. Ontworpen en geschonken aan haar door de Nederlandse Gitarist en gitaarbouwer Teije Wijnterp, oprichter van www.teyeguitars.com.

Bex Marshall concertfoto

Bex Marshall concertfoto

Met de uitvoeringen van al haar nummers van het nieuwe album: Fortuna, Piece of my Heart (Janis Joplin) , Dirty Water , Scrapyard Dog , Table for One, Lay Down and Die, When Its Gone, 5am , I Can’t Look You In The Eye en Lay Down and Die en uitstekende cover versies van ondere andere klassiekers van haar voorbeeldenL Steamey Windows (Tina Turner) Love me Like A Man (Bonnie Riatt) .Preachin en als slot Mercedeze Benz (Janis Joplin) werd in drie sets nog eens getoond dat wij te maken hebben met een terecht Engelse Blues Award winnares en viervoudig European Blues Awards genomineerde die met lovende recensie ontvangen nieuwe album Fortuna helemaal terug is.

Deze Engelse dame met Iers bloed heeft een ongedwongen stijl, van spelen en zingen met , nummers die er toen doen. Zowel bij de gezongen nummers laat Bex Marshall horen dat zij is gezegend met een zangstem met een fijn ietwat rauw randje en afwisselend op haar Ozark 3135 Resonator en Teye Apache gitaar bij de gitaar solo’s en instrumentale nummers fantastisch gitaar speelt.

Heerlijke rauwe blueszang en gitaarspel van Bex, begeleid door haar prima Nederlandse bandleden: Remco Engels: drums ,Bas Bach: bas en, Francesco Frentrop: Keys

Er waren slechts twee Concerten in Nederland voordat zij via Duitsland (Uitverkocht) ,Tsjechië en Italië haar” “London to Cyprus-” tour afsluit op Cyprus.
Na deze donderdagavond was dat vrijdag 22 maart in Doetinchem in muziekcafé Merleyn.

Bex Marshall concertfoto

Tijdens het geanimeerde gesprek met Bex na haar uitstekende optreden vertelde zij mij dat het inderdaad zou helpen als er een Booking Agency in Nederland beschikbaar is sinds de huidige Nederlandse Booking agency is gestopt. Dat zou fijn zijn vertelde zij mij
Geïnteresseerden kunnen met haar contact opnemen via email: Thebexmarshall@yahoo.co.uk

Want deze British Blues Award winnares en viervoudig European Blues Awards genomineerde Engelse Blues zangeres gitarist en componiste Bex Marshall verdient een groter publiek in Nederland!
Dat vinden vele muziekliefhebbers met mij die aanwezig waren bij haar uitstekende optreden afgelopen donderdag 21 maart in het Bluescafe in Apeldoorn.

Video’s

Fortuna

BEX MARSHALL "Fortuna" 2024 maart 21 @ Het Bluescafe Apeldoorn NL Filmed by William Lindner

Jungle

BEX MARSHALL"Jungle" 2024 maart 21 @ Het Bluescafe Apeldoorn NL Filmed by William Lindner

Love me Like Man

BEX MARSHALL"Love Me Like a Man" 2024 maart 21 @ Het Bluescafe Apeldoorn Filmed by William Lindner

Dirty Water

BEX MARSHALL"Dirty Water" 2024 maart 21 @ Het Bluescafe Apeldoorn NL

Kitchen Table

BEX MARSHALL "Kitchen Tabel" 2024 maart 21 @ Het Bluescafe Apeldoorn NL Filmed by William Lindner

Piece of my Heart

BEX MARSHALL "Preached To The Choir" 2024 maart 21 @ Bluescafe Apeldoorn Filmed by William Lindner

Scrapyard Dog

BEX MARSHALL "Scrapyard Dog" 2024 maart 21 @ Bluescafe Apeldoorn Filmed by William Lindner

Video Playlist

Playlist: Bex Marshall - 'FORTUNA 2024 Release Tour' april 21 @ Bluescafe Apeldoorn
Bekijk deze playlist op YouTube

Website Bex Marshall: www.bexmarshall.com


Ook op Blues Magazine ...