Beth Hart
+ support: Stefan Schill Band
1 Maart 2011
Effenaar, Eindhoven

Tekst: Liane Kreijkes en Suzanne Margaroli
Foto Credits : Marco van Rooijen

Stefan Schill

Stefan Schill opent een verwachtingsvolle avond ontspannen en is zeker een kwaliteitssupport voor Beth. Geen gemakkelijke taak. Hij heeft niet de uitstraling nog de intensiteit van Beth maar verstaat de kunst om ‘op een ontspannen manier te musiceren en te pieken waar dat nodig is’.  Hij brengt een gevarieerd aantal nummers dat de aanwezigen (die voornamelijk voor Beth zijn gekomen en waarvan de meesten zo te zien vrij onbekend zijn met bluesmuziek en haar aanverwanten) erg verrast. ‘Poeh hij is wel goed hè?’ hoor je overal. Toch maar eens een cd’tje van aanschaffen dan…. en terecht. Stefan heeft vorig jaar getourd als support voor Philip Sayce en nu dus voor Beth Hart en voor diegenen die het gemist hebben: hij was al te zien bij de ‘Wereld draait door’ en zal als een van de hoofdacts fungeren bij BEST OF BLUES, samen met de engelse rocksensatie Simon McBride & Todd Sharpville op vrijdag 22 april 2011 in de Boerderij Zoetermeer.

Setlist Stefan Schill Band:
Any Direction
Dont say a word
take on my beliefs
just not today
i want you so bad
everybody’s got 2b somewhere

Stefan Schill Band

Stefan Schill Band

Beth Hart

Beth heeft er zin in vanavond, het voelt goed om weer “thuis” ze zijn, zijn haar woorden. Ze ziet er erg goed en vol energie uit, ze zit goed in d’r vel. Normaal is ze ietwat zenuwachtig bij een eerste optreden van het jaar in Nederland, maar ze voelt zich naar eigen zeggen, gelijk op d’r gemak.
Ze pakt dan ook gelijk goed uit en begint sterk met Sober van haar nieuwe album California. Bijgevoegd een filmpje met het nummer.
Veel nummers die ze ten gehore brengt hebben een eigen twist naar het origineel, wat naar mijn mening ook echt een verbetering is, zeker live. Het nummer California, draagt ze net zoals bij een eerder optreden op aan haar man Scott, die ondanks dat iedereen haar in een donkere periode in de steek liet (zij zichzelf ook) hij haar juist welkom heette en enorm steunde. Ze bedankt haar man hier nog elke dag voor… maar niet door deze sentimentele woorden maar vooral door de power van Beth en haar band brengt dit nummer een authentiek gevoel over van liefde en dankbaarheid.
Ze brengt ook een nieuw nummer (voor mij althans) ten gehore, Chocolat Jesus, omdat Jesus voor haar net zo verslavend is als chocola… wat uiteraard een goeie metafoor is.
De avond vliegt voorbij, de sfeer is ontzettend goed. Ze brengt zowel oude als nieuwe nummers ten gehore, ze rockt en is tegelijkertijd intiem en geeft energie aan de doodse blokkendoos van De Effenaar. Een fantastich optreden. En er zullen ongetwijfeld weer nieuwe fans bijgekomen zijn na deze avond.
Hier de setlist, misschien leuk om te vermelde dat van de originele volgorde slechts 50% is overgebleven… typisch Beth… zoals we haar kennen en van haar houden.

Beth Hart

Setlist Beth Hart:
1. Sober 1/2
2. Happieness
3. Delicious
4. As good as it gets
5. Chocolate Jesus
6. World 1/2
7. Skin
8. Monkey 1/2
9. California
10. Lifetime
11 LA song
12 Mama
13 Lift you up
14 Sick
15 Waterfalls
hier worden ter plekke vanwege alle veranderingen voorheen de voorziene Little Super Star, Lifetime, Broken, Ugly House en Immortal geschrapt en vervangen door de toegiften:
16 Am I the one
17 Leave the light on
18 Weight of the World
19 Skyfull

Beth Hart

Op donderdag 7 juli 2011 komt Beth naar Zoetermeer (Cultuurpodium Zoetermeer).
Een ware belevenis! Mocht je in de buurt zijn koop vooral een kaartje http://www.cultuurpodiumboerderij.nl/content/view/673/2/

Video’s

Sober

Chocolate Jesus

Fotoalbum Beth Hart + Stefan Schill @ Effenaar, Eindhoven

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157626064990733″]

Website Beth Hart : www.bethhart.com
Website Stefan Schill Band : www.stefanschill.com


Ook op Blues Magazine ...