Artiest: Ben Poole Band (UK)
Locatie: Café de Witte Bal te Assen
zaterdag 8 Oktober 2011

Ben Poole Band - 8 oktober 2011 De Witte Bal, Assen

Tekst: Reinder Hommes

Na een lange zomer is het dan eindelijk weer tijd voor live-music in de Witte Bal in Assen, omdat in de zomer het merendeel van het publiek een gezellig terras boven een bruine kroeg vol bluesmuziek prefereert, worden er tijdens de zomermaanden geen concerten in de Witte Bal georganiseerd.
Een eerste avond is dan altijd weer spannend, maar gelukkig beschikt de Witte Bal over een hoogwaardig Nexo geluidsysteem waardoor elke band van een professioneel afgemixte sound kan worden voorzien.
De aftrap was dit jaar aan Ben Poole, een jonge britse muzikant, nu al voorzien van geweldige recensies en nominaties dus het belooft een leuke avond te worden.

Ben Poole Band - 8 oktober 2011 De Witte Bal, Assen

Als dan rond om tien de kroeg lekker vol begint te lopen, begint de band met de eerste set op de typisch Britse manier, uptempo hard en heerlijk!
De door een plexiglas afgeschermde cornford versterker van Ben geeft een heerlijk rauw en vol geluid maar is niet penetrant hard en vervelend in het gehoor; we hebben hier te maken met een erg goede gitarist die duidelijk veel tijd heeft besteed aan zijn geluid en dat komt hem zeker ten goede! De combinatie met zijn stem en gitaargeluid is super, dit wordt een mooie avond!
De bassist zie je ook genieten en zet samen met de strakke drummer een geweldige basis neer.

Ben Poole Band - 8 oktober 2011 De Witte Bal, Assen

De vooral eigen nummers van de band zijn stuk voor stuk mooie composities, en zelfs als je de nummers niet kent ga je snel mee, je kon al snel merken dat dit voor het hele publiek gold; het meestal nuchtere noordelijke publiek liet dat duidelijk na elk nummer horen.
De sets waren gevarieerd en Ben Poole liet zien een virtuoos op de gitaar te zijn, snelle solo’s maar ook een heerlijk klinkende akoestische gitaar kwam voorbij. Op het hoogtepunt stond Ben zelfs midden in de kroeg op een barkruk te spelen, en met een semafoon kon er zelfs nog gezongen worden!
Ook werden covers niet geschroomd, covers spelen is niet erg, zolang er maar iets toegevoegd wordt aan het origineel.
De versie van Ben Poole van het nummer Hey Joe van Jimmi Hendrix was een absolute schot in de roos, erg dynamisch en met tempowisselingen, daarbij de goede stem van Ben en het wordt haast meer dan een cover!
Na twee lange sets en een toegift was het rond kwart over één helaas afgelopen, ik hoop dat dit eerste optreden in Nederland van hem zeker een vervolg gaat krijgen, een absolute aanwinst voor blues-minnend Nederland. Ook na het optreden kon het publiek nog volop genieten van de band, cd’s werden verkocht en deze jonge band liet zich van de beste kant zien, het was nog tot in de kleine uurtjes gezellig in de Witte Bal!
Op de site van Ben staan in zijn bio een aantal quotes van bekende artiesten, ik kan het alleen maar beamen, f***ing amazing!

Ben Poole Band - 8 oktober 2011 De Witte Bal, Assen

De komende week is de Ben Poole Band nog te zien op 3 locaties:
9 Oktober : Garaasj – Geleen
12 Oktober : Cafe de Comm – Groesbeek (BluesMoose Cafe)
15 Oktober : Cafe de Canadees – Asten

Website Ben Poole : www.benpooleband.com


Ook op Blues Magazine ...