Bas Paardekooper & The Blew Crue

Tekst: Leo Gabriels / Foto’s: Leo Gabriels

Keeping The Blues Alive.nl sluit 2013 af met Bas Paardekooper & The Blew Crue.

Na de start van Keeping The Blues Alive.nl in Deurne op 31 augustus waar de broers Martin en Theo Brouwers het startschot gaven voor hun maandelijkse bluesoptredens in Muziekcafé de Toegift in het mooie Cultuurcentrum Martien van Doorne met Sugarboy and The Sinners. Daarna volgde Fried Boubon (B), de Guy Smeets Band en de Fossen & Struijk Band. Al deze optredens werden goed bezocht en door het publiek goed ontvangen, vandaar dat iedere laatste zondagmiddag van de maand we vaak bekende gezichten tegenkomen. Wat opvalt is de brede lach van beide broers Brouwers: daaraan is te zien dat ze tevreden zijn. En als een van beiden begint te springen is het echt goed.

Bas Paardekooper & The Blew Crue

Zo ook afgelopen zondagmiddag 29 december waar beide heren met hun dames de gasten ontvingen die waren gekomen om samen met hun 2013 af te sluiten met Bas Paardekooper & the Blew Crue. Bas Paardekooper die vanaf 2007 bezig is, in 2008 zijn eerste EP uitbracht Hang On To Tomorrow, in 2010 The Blues Is on My Side en in 2012 Broken Heart For Sale een cd waar we alle richtingen van de Bluesrock in horen.

De eerste set met nummers als Little Wing, Dust My Broom, Pride And Joy en de afsluiter van de eerste set Broken Heart. Na een korte pauze weer vol gas en je kon al heel vlug zien en horen dat zowel Bas, André de Bruijn (basgitaar/zang), Roel van Leeuwen (pas vader geworden)(drums/zang) en Wouter Hoek (toetsen/zang) het naar hun zin hadden. Wouter groeit – niet alleen in de breedte – maar met zijn zang en zeker zijn toetsenspel waar je haren van recht gaan staan!

Bas Paardekooper & The Blew Crue

De tweede set met o.a Say Goodbye, Going Down, The Sky Is Crying en Purple Haze van de man waar Bas zijn inspiratie vandaan haalde Jimmy Hendrix. Tijdens deze tweede set was het dat Bas zijn vinger open haalde aan zijn gitaar en er een straaltje bloed over zijn gitaar liep, maar daar trok hij zich niets van aan! Het ging zo lekker, dus hoppa, doorspelen. Dit alles resulteerde in een bijna drie uur durende show van deze heren. Wat wil je nog meer als publiek, als band en als organisator om zo het jaar af te kunnen sluiten en met een lekker gevoel al op je kalender de volgende optredens in 2014 weer kan gaan aanstrepen.

Bas Paardekooper & The Blew Crue

Bij deze wil ik de beide broers al het beste voor 2014 en succes wensen met de volgende shows, maar
dat zit wel goed! Meer info op keepingthebluesalive.nl.

Bas Paardekooper & The Blew Crue
Bas Paardekooper & The Blew Crue

Afsluiter die nog in mijn hoofd zit .. na na na!
http://youtu.be/s9f_71PyzUk


Ook op Blues Magazine ...