IMG_1561

Barrelhouse
De Amer, Amen
6 januari 2013

Tekst en foto’s: Herman Keverling Buisman

Op zondagavond 6 januari wederom naar Amen getogen om een van de oudste bluesbands, die ons land rijk is, te aanschouwen. Eerst hartelijk begroet en gelukwensen voor het nieuwe jaar ontvangen van Jan de Haan en Harry de Jong, de programmeurs. Mooi plekje voorin en om klokslag acht uur werden ze aangekondigd: Barrelhouse.

Ze hadden ’s middag ook drie sets gespeeld, maar van vermoeidheid was niets te merken. Deze band bestaat met wisselende samenstelling en een paar jaar onderbreking vanaf 1975.

IMG_1568

Frontvrouw Tineke Schoemaker is het boegbeeld van de band en heeft een licht hese stem, die heel prettig in het gehoor ligt. Bob Dros is de drummer en hij doet dat met veel gevoel en verve. Han van Dam is de pianist, die heel losjes en soms heel onopvallend en dan weer fantastische solo’s doet op de piano, die bij de inventaris van de Amer hoort. De bassist is Jan Willem Sligting, die zowel de staande bas als de accordeon bedient. Hij neemt een centrale plaats in, heb ik het idee: hij heeft de playlist onder zijn beheer. En last but not least de gebroeders Guus en Johnny Laporte, die beiden excelleerden op gitaar.

IMG_1575

Vermeldenswaard is, dat de derde set werd begonnen met een eerbetoon aan Harry (Cuby) Muskee: Window of my Eyes. Later vertelde Tineke, dat het nummer  de dag tevoren ingestudeerd was. Echt heel emotioneel, het publiek muisstil en een prachtige solo van Johnny Laporte.

Barrelhouse heeft definitief in de Amer de plaats ingenomen van Cuby met zijn Blizzards, die ook altijd het eerste weekend van het nieuwe jaar aftrapten.

http://www.barrelhouse.nl/


Ook op Blues Magazine ...