Aynsley Lister - Bluescafe Apeldoorn, 7 april 2016

Aynsley Lister
Bluescafe Apeldoorn
7 april 2016

Tekst: William Lindner/ Foto’s: Peter Vroon. Video’s: William Lindner

Gitarist/zanger/componist Aynsley Lister eindigde vorig jaar oktober zijn Europese toer in het Bluescafe in Apeldoorn. Dit jaar begon hij zijn toer in het Bluescafe alvorens een aantal optredens te doen in buurland Duitsland. Een optreden van deze sympathieke Engelse artiest zorgt altijd voor een uitpuilend Bluescafe Apeldoorn. Zo ook deze donderdagavond.

Met de opener Home werd gelijk de toon  gezet voor weer een uitermate verzorgd optreden. De onlangs aan Aynsley toegekende British Blues Award Guitarist of the Year 2015 bleek terecht te zijn. Mooie uitvoeringen van nummers van zijn albums werden over het publiek uitgestrooid. De Engelsman is een begenadigd gitarist. Met prima divers gitaarspel, vlijmscherpe gitaarsolo’s met een goede zangstem en fraai gecomponeerde songs werkte Aynsley een mooi uitgebalanceerde setlist af.

Aynsley Lister - Bluescafe Apeldoorn, 7 april 2016

Naast ouder werk werd een groot aantal nummers van zijn met vol lof geprezen album Home uit 2013 gespeeld zoals de titeltrack en nummers zoals Inside Out, Sugar en Straight Talkin’ Woman. Verder verraste Aynsley het publiek met de première van een viertal gloednieuwe songs die veel beloven voor zijn in juli/augustus dit jaar uit te brengen nieuwe album, zoals het nummer Everything I Have To Give.

Na het als toegift gespeelde nummer Possession werd om een extra toegift gevraagd. Hoewel er werd geroepen om nummers als Every Thing I Need of Hurricane werd na een flinke slok van een welverdiend glaasje bier toch weer Princeklassieker Purple Rain als slot ingezet. Een guilty pleasure? Voor velen mag dat. Deze bluesvariant van Aynsley is voor veel fans een must play.

Aynsley Lister - Bluescafe Apeldoorn, 7 april 2016

Zoals altijd verkeerden Aynsley en zijn band weer in bloedvorm en is de band door clubeigenaar Jan Kerseboom weer vastgelegd voor dit jaar op  zondagmiddag 20 november. Dan zullen zeker nieuwe nummers van het dan uitgebrachte nieuwe album te beluisteren zijn.

The Band
Aynsley Lister – guitar-vocals
Steve Amadeo – Bass
Boneto Dryden – Drums
Andy Price – Keys

Website: www.aynsleylister.co.uk


Ook op Blues Magazine ...