Aynsley Lister

Bluescafé, Apeldoorn
12 oktober 2022

Aynsley Lister (foto)

Clubeigenaar Jan Kerseboom van Het Bluescafé in Apeldoorn heeft deze week een mooie Internationale line up met zangers/gitaristen samengesteld met optredens op woensdag van de Engelsman Aynsley Lister, op zaterdag de Finse Erja Lyytinen en van eigen bodem op zondagmiddag Erwin van Ligten.

Tekst en video’s: William Lindner / Foto’s: Peter Vroon

Woensdag was de aftrap met het optreden van Aynsley Lister. Het tweede van dit jaar.
Al ruim 20 jaar komt Aynsley naar Jan Kerseboom zijn Bluescafé en er is intussen een zeer goede relatie opgebouwd en is inmiddels een vaste waarde geworden. Een optreden van deze sympathieke Britse artiest zorgt altijd voor een volgestroomd Bluescafé
Net als bij zijn eerste op 21 april was dit concert van de Engelsman dan ook in een mum van tijd uitverkocht.

Net als in april zonder toetsenist maar een optreden als trio met naast Aynsley een tweetal uitstekende muzikanten: bassist Jono Martin en drummer Craig Bacon strooide Aynsley Lister in topvorm enthousiast met subtiel gitaarspel in 2 sets zijn jazz, blues, rock, funk, soul, roots songs over de aanwezige muziek liefhebbers.
De Engelsman Aynsley Lister is een begenadigd gitarist. Met verzorgd gitaarspel, goede zangstem en fraai gecomponeerde songs die je echt wat doen werd een mooi samengestelde uitgebalanceerde setlist met nummers van zijn uitgebrachte albums afgewerkt. Maar ook een aantal gloednieuwe nummers van zijn in november uit te brengen nieuwste album “Along for The Ride”.

Aynsley Lister Band (foto)

Met de openers All Of Your Love” & “Home” werd gelijk de toon gezet voor weer een uitermate verzorgd optreden. Mooie uitvoeringen van nummers van zijn albums werden over het publiek uitgestrooid. Met prima divers gitaarspel, vlijmscherpe gitaarsolo’s met een goede zangstem en fraai gecomponeerde songs werkte Aynsley een mooi uitgebalanceerde setlist af.
Met nummers als “Soundman”, “Possession”, “Insatiable “, “Inside Out” “Sugar” en ‘All Of Your Love’ maar ook met zijn uitvoering van Freddie King’s “ I’m Tore Down”.

Aynsley Lister Band (foto)

Verder verraste Aynsley het publiek met de première van een aantal gloednieuwe songs die veel beloven voor zijn dit jaar uit te brengen nieuwe album , “Along for The Ride” zoals het nummer “No One Else But You”.
Ben je liefhebber van bijvoorbeeld Albert King, Peter Green en John Mayer dan was het weer genieten van zijn subliem verzorgde gitaarspel.

Video: “No One Else But You”

Aynsley Lister "No One Else But You" 12 okt. 2022 at the Bluescafe Apeldoorn, Netherlands(3)

 
Video: “I’m Tore Down”

Aynsley Lister "I'm Tore Down" 12 okt. 2022 at the Bluescafe Apeldoorn, Netherlands(2)

 
Video: “Soundman”

Aynsley Lister "Soundman" 12 okt. 2022 at the Bluescafe Apeldoorn, Netherlands(4)

 
Zoals altijd verkeerden Aynsley en zijn band in bloedvorm en is de band door clubeigenaar Jan Kerseboom terecht al weer vastgelegd voor een tweetal optredens volgend jaar in juni én wellicht óók in juli 2023. Dan zullen zeker nieuwe nummers van het dan uitgebrachte nieuwe album “Along for The Ride” te beluisteren zijn.

Natuurlijk werd toch weer Prince klassieker “Purple Rain” als slot ingezet. Een guilty pleasure? Voor velen mag dat. Deze bluesvariant van Aynsley is voor veel fans een must play.
Aynsley bevestigde vooraf aan het spelen van deze klassieker nog eens dat hij volgende jaar met Jan Kerseboom heeft afgesproken voor een tweetal concerten terug te zullen komen in juni en waarschijnlijk juli 2023 in het Bluescafe Apeldoorn. Met dit als mooi vooruitzicht en velen in bezit van Aynsley gesigneerde pre-release van zijn nieuwste album “Along for The Ride”, vertrok het publiek met een tevreden gezicht huiswaarts.

Aynsley Lister (foto)

*Rest nog te vermelden dat een fans uit het publiek voorafgaand aan het nummer riepen: “..ook Grolloo!, Grolloo!.. “ Nou wat mij betreft inderdaad .. deze toonaangevende hedendaagse bluesgitarist van Engeland zal zeker niet misstaan in de Line-up op het Holland Blues Festival in Grolloo van volgende jaar.

Video: “Purple Rain”

Aynsley Lister "Purple Rain" 12 okt. 2022 at the Bluescafe Apeldoorn, Netherlands(1)

 
Video verslag Aynsley Lister 12 oktober 2022-Bluescafe Apeldoorn

Aynsley Lister 12 okt. 2022 at the Bluescafe Apeldoorn, Netherlands(1)

 
The Band
Aynsley Lister – guitars-vocals
Jono Martin– Bass
Craig Bacon – Drums

Website: www.aynsleylister.co.uk
Bluescafe Apeldoorn www.bluescafe.nl


Ook op Blues Magazine ...