Ana Popovic
Café de Noot, Hoogland
9 oktober 2011

Tekst: William Lindner/Foto: Sarah van der Steeg 

Spetterende  (Slide) show in Cafe De Noot  van “Nederlandse “ ANA! 

Bij het woord “slide”spits ik altijd mijn oren. Het spel op de gitaarhals met dat buisje, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. 
Als je dan op de website van Henk Haks zijn café de Noot leest  dat Ana Popovic  geprogrammeerd   staat voor  zondag 9 oktober dat weet je het wel…

Haar recente album Unconditional  kreeg lovende kritieken .zowel in Nederland maar ook in de US waar ze veelvuldig optreed.Een puik album en wilde dus deze dame weer  eens live zien. Kaartje via de website besteld. Vlak voor vertrek nog even  op de website van Cafe de Noot gekeken hoe ik moest rijden… Stond er tevens vermeld  “NOG  2 kaartjes voorradig”  Volle bak dus!

Foto Concertverslag: Ana Popovic – Café de Noot, 9 oktober 2011

Bij aankomst inderdaad het bordje “UITVERKOCHT”  Als je moet spreken van een mooie locatie waar een band zou willen optreden. Dan is dat zeker Café De Noot. De inrichting; die enorme Gitaar(hals) boven de bar, het lekker  lage podium. Je ziet het en je voelt het  .. dit is een  echt Muziek café. Hier spelen ze de Blues! Een  optreden in zo’n intieme locatie heeft altijd dat speciale onder meer lekker dicht op het podium.Dit dan ook gedaan zodat je ook echt alles van het optreden van Ana en haar band goed kon zien. Te dicht op het podium en het geluid dan? Prima afgesteld hier na afloop geen suizende oren.

Rond half vijf betrad  gitariste /zangeres Ana Popovic na een wervelde intro van de band leden  bestaande bassist Ronald Jonker, drummer Stephané Avellaneda en toetsenist  Michele Papadia het podium. Het publiek werd bij de aankondiging nog eens extra opgepept door  “show mannetje “ : bassist Ronald. De stemming zat er gelijk al in.
Als er dan vervolgens als opener het instrumentale nummer “Slide Show” wordt gespeeld van haar recente album Uncondional (op het album speelt ze dit nr met Slide virtuoos Sonny Landreth) dan kon deze dag niet voor mij niet meer stuk, Een echt “Slide nummer. Prima uitgevoerd (ook zonder Sonny Landreth). Ana is een prima gitariste die ook op een perfecte wijze  met haar slanke vingers “het glazen buisje  heen en weer laat gaan.” Prima Slide werk. Voor mij smulen.
Naast Ana die met haar gitaar spel en haar verschijning( jaja ze is “Good looking”) duidelijk de show steelt. Laat ook bassist Ronald Jonker zich met name niet onbetuigd in de wijze waarop hij op het podium de bas bespeeld. Springend en tijdens het spelen de gitaarhals regelmatig omhoog richtend alsof hij zijn bas tonen de hemel wil “inschieten” Ja  zo kan je ook de bas bespelen, prima show mannetje. Maar ook de rest van de band leden laten zich op hun eigen wijze niet onbetuigd.
Na  het wervelend “Slide Show“ nummer als opener werd vervolgd met meer nummers van haar recent album“Unconditional “ zoals:  The Work Song”, “Your love ain’t real “, “Business as usual “ maar ook nummers van haar vorige albums de 1e set werd   afgesloten met een mooie uitvoering van het bekende “ Navajo Moon”.

Na een korte pauze werd de 2e “set vervolgd met  nummers zoals de titel song van haar album: “Unconditional “, “ Voodoo Woman”  en “One room country shack”. afgewisseld met nummers van haar vorige albums. Met onder meer  bij het nummer  “Change My Mind”  waar  bass  show man Ronald Jonker een aantal minuten flink mocht uitpakken met een uitstekend bas solo. Eindigend met het nummer “Hold On” waarbij  alle band leden nog eens goed hun instrumentale kunsten konden tonen. Het was een spetterende  (Slide) show in Cafe De Noot van Nederlandse ANA! 

Foto Concertverslag: Ana Popovic – Café de Noot, 9 oktober 2011

Ja Nederlandse is Ana Popovic nu . Tijdens de show deelde de uit voormalige Joegoslavië afkomstige gitariste/zangeres  de aanwezigen namelijk enthousiast mede dat sinds een paar dagen officieel Nederlandse staatsburger is! Wij hebben er  dus een prima Nederlandse gitariste bij.

Video impressie:

De Band :
Ana Popovic, (Slide)Guitar, vocals
Ronald Jonker (bass)
Stephané Avellaneda (Drums)
Michele Papadia (Keyboards)

Website artiest: www.anapopovic.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.