AJ and the Wildgrooves
Café Wallies Harmelen
zondag 25 november 2012

AJ & the wild grooves

Tekst: Paul Scholman / Foto’s: Marcel Wolthers

Prima vervanging voor de in eerste instantie geplande supersessieband met JJ Sharp (Jan Scherpenzeel); Nico Heilijgers; Mick Hup; Theo Thumper en Bas Paardekooper. Vertegenwoordigers van 12 Bar Blues Band en Black Top.

De hele dag verheugd op een weerzien met Jan Scherpenzeel alias JJ Sharp. Hij zou samen met boven noemde muzikanten aantreden met een “supersessie band”. U proeft het wellicht al, Jan moet komende week naar het ziekenhuis voor onderzoeken. Vanzelfsprekend stond zijn hoofd niet naar optreden en de anderen kwamen deze domper ook niet te boven en te spelen alsof er niets aan de hand is.

Het zag er toch wel naar uit dat er wat volk de reis naar Harmelen zou ondernemen. Gerrit Harmsen wist raad en een band te strikken. Ze moesten overal vandaan getrokken worden het strand bij familie of gewoon thuis. Even na 17:00 uur en 50 kilometer stroomopwaarts van de Oude Rijn stond er ineens, onder leiding van een blonde wervelwind, bij Wallies de lakens uit te delen. Sportief gereden vanuit Leiden en Katwijk, vrees ik. Snel opbouwen neusje opzij en spelen was haar devies!

AJ & the wild groovesHet openingsnummer “One Good Man” van Janis Joplin klonk meteen al naar meer en lekker spannend. De naam AJ and the Wildgrooves vertelde mij niks, maar dat zegt waarschijnlijk meer over mij… Maar gelukkig bleek de 6 mansformatie pas een paar optredens te hebben gehad en speelden pas een paar weken samen, maar daar was weinig van te merken. Mijn twijfel ook verdwenen.
Nummers van Koko Taylor, Etta James, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Bad Company, Jeff Healey, Robert Johnson om maar een paar namen te noemen werden moeiteloos aan elkaar gezongen door Sandra Plug met haar karakteristieke rauwe stem. Ervaring heeft ze opgedaan bij de Katwijkse band Sweet Loraine. De één tweetjes met solo gitarist Paul Keuzenkamp werden moeiteloos ingekopt door beiden. Paul Keuzenkamp, al een kleine 20 jaar professioneel muzikant, werkzaam als gitarist, violist, songwriter en producer. Houdt er ook een internetbedrijfje op na waar hij muziekinstrumenten aan de man probeert te brengen. Hij heeft dus nog tijd over voor dit bandje AJ and the Wildgrooves. Klaas Kuijt, de slaggitarist en backing vocals.

AJ & the wild groovesDennis Frantzis, Griek van geboorte, basplayer in the Lowlands en Marcel Willemsen geven de zeer strakke ritmesectie vorm. Marcel met op en springende bekkens en snaartrommel en een basspedaldrum heeft niet meer nodig om er een strak geluid van te maken. Arie van der Plas, Harp. Klein smetje was dat zijn harp niet altijd even lekker hoorbaar was onder het gitaargeweld van Paul en Klaas. Zal met de tijd te maken hebben gehad en geen goede soundcheck hebben kunnen doen. Arie kent u wellicht van de Bluesfabriek en the Kakophonix als zanger en harpoenist. De Kakofonix, een band uit de bollenstreek. Zij spelen een mix van bluesrock en grunge, geheel voorzien van Nederlandstalige teksten.

Deze vrouw plus vijfmansformatie hebben zeker potentie zeker als je in beschouwing neemt dat AJ and the Wildgrooves nog maar zo kort samenspelen. Weet u even niet wat te boeken? Denk aan AJ and the Wildgrooves. Uitstekend opgepakt ter vervanging van! Niemand gehoord die teleurgesteld naar huis ging. Wel schommelend…

Ik heb geen aandelen. Sandra vond het beere gezellig, wij ook en wat mij betreft tot gauw.

Jan Scherpenzeel schrijft op facebook:

“Vandaag uitslag van de cardioloog gekregen!
Hoewel uit de echo is gebleken dat de pompfunctie van het hard minder is geworden, heeft deze toch toestemming voor de long-operatie gegeven. Donderdag of vrijdag zal de chirurg contact met mij opnemen en dan hoop ik eindelijk te horen wanneer de operatie plaats kan vinden. Dus maar WEER wachten…”

Vanaf deze plaats een welgemeend beterschap Jan!

Voor meer foto’s: zie fotoalbum AJ & the Wild Grooves


Ook op Blues Magazine ...