SANTANA OP 26 JUNI MET DIVINATION TOUR NAAR ZIGGO DOME

De legendarische Amerikaanse gitarist Carlos Santana komt dit voorjaar met zijn band naar Nederland. Op dinsdag 26 juni 2018 staat de tienvoudig Grammy-winnaar met zijn Divination Tour in Ziggo Dome. Santana staat bekend om wereldhits als Samba Pa Ti, Black Magic Woman en She’s Not There die steevast zijn terug te vinden in de Radio 2 Top 2000. De kaartverkoop voor dit concert van de Rock and Roll Hall of Fame-virtuoos start op vrijdag 19 januari om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl.

In zijn glansrijke carrière, die bijna een halve eeuw bestrijkt, verkocht Carlos Santana (1947) meer dan honderd miljoen platen en bezochten wereldwijd evenveel mensen zijn opzwepende concerten. De geboren Mexicaan sleepte tien Grammy’s in de wacht, waaronder album van het jaar met Supernatural, en wordt door het gezaghebbende Rolling Stone Magazine bij de beste gitaristen op aarde gerekend. Daarnaast wist hij sinds de jaren zestig in elk decennium een toptien-album af te leveren in de Billboard-chart. Een prestatie die alleen de Stones evenaarden. Dit alles leverde hem in een welverdiende plaats op in de prestigieuze Amerikaanse Rock and Roll Hall of Fame.

De gitarist brak met zijn experimentele jazzrockband Santana in 1969 door op het Woodstockfestival. Gedurende de jaren ‘70 en vroege jaren ‘80 bracht Santana een reeks succesvolle albums uit, zoals Abraxas , Lotus en Amigos. In de nineties decimeerde het succes van Santana, vooral vanwege de tanende populariteit van jazzrock in het algemeen. Maar in 1999 maakte hij een grandioze comeback met het gelauwerde en meer popgedreven Supernatural, wat hem een karrenvracht aan prijzen opleverde.

Santana’s fusie van jazz, rock en Latijnse invloeden heeft hem een unieke positie in de rockgeschiedenis opgeleverd. Prince noemde hem zelfs ooit een grotere invloed dan Jimi Hendrix. Deze gitaargrootheid is dit voorjaar weer in Nederland te bewonderen. In het kader van zijn Divination Tour speelt hij op dinsdag 26 juni 2018 in de Amsterdamse Ziggo Dome. Voor de fans van schurende gitaarsolo’s, verfijnde melodielijnen en latijns-, Afrikaanse ritmes een ware traktatie.

Santana – Divination Tour 2018
Dinsdag 26 juni 2018 | Ziggo Dome, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur | Entree: €52, €57, €62, €65 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/santana
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 19 januari om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Santana

Santana komt op 22 juni met ‘Divination Tour’ naar Sportpaleis

Santana – Divination Tour 2018
22.06.2018 Sportpaleis, Antwerpen (B)

Verkoop vanaf vrijdag 19 januari om 10u
€ 49 I 59 I 68 I 78 I 100 (incl. servicekosten)

Carlos Santana behoeft geen introductie. Met zijn uniek gitaargeluid -één maat volstaat om te weten dat het Carlos is die de snaren beroert-, boeit hij al meer dan 40 jaar en 40 platen een groot publiek. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen, speelde voor evenveel fans en werd overladen door 13 (Latin) GRAMMY Awards. In 2003 plaatste het blad Rolling Stone hem op de lijst van de 15 beste gitaristen aller tijden.

Met zijn grensverleggende muziek overstijgt Santana muzikale, generationele, culturele en geografische grenzen. Als belangrijkste vertegenwoordiger van de ‘latin rock’ genre, maakte hij wereldmuziek lang voor de term bedacht werd. Zijn unieke cocktail van stijlen en genres is de ideale soundtrack bij onze huidige pan-culturele maatschappij.

Carlos breekt mondiaal door na zijn epische set op het Woodstock-festival in 1969. De bezwerende versie van ‘Soul Sacrifice’ vormde één van de muzikale hoogtepunten van de Woodstock film. Op hetzelfde moment kwam zijn debuut ‘Santana’ uit. Het leverde hem zijn eerste top-10 hit ‘Evil Ways’ op. De klassiekers ‘Abraxas’ en ‘Santana III’ volgden.

In 2016 herenigde Carlos de legendarische jaren ’70 line-up van Santana voor ‘Santana IV’. Vorig jaar brachten Carlos en Cindy Blackman Santana samen met The Isley Brothers (Ronald en Ernie) ‘Power of Peace’ uit: een muzikale trip met flarden tijdloze funk, soul, blues, rock, jazz en pop.

Santana brengt op vrijdag 22 juni zijn Divination Tour naar het Antwerpse Sportpaleis. Op het menu ongetwijfeld een selectie uit de hits (‘Soul Sacrifice’, ‘Jin-Go-Lo-Ba’, ‘Evil Ways’, ‘Black Magic Woman’, ‘Oye Como Va’, ‘Samba Pa Ti’), zijn muzikaal eerbetoon aan John Coltrane (‘A Love Supreme’) en recent werk (o.a. een selectie uit ‘Power of Peace’).

De ticketverkoop voor concert in Antwerpen start op vrijdag 19 januari om 10u via https://www.teleticketservice.com/tickets/2017-2018/santana-divination-tour.